Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Arba og Ung i jobb – viktige tilbud

– Ung i jobb har som mandat å utvikle og gi et tilbud til ungdom som trenger alternativ yrkes- og karriereveiledning og hjelpe dem videre til praksis eller lønnet arbeid.

– Ung i jobb har som mandat å utvikle og gi et tilbud til ungdom som trenger alternativ yrkes- og karriereveiledning og hjelpe dem videre til praksis eller lønnet arbeid.

Foto: TRINE JØDAL

I Bærum har vi en arbeidsinkluderingsbedrift som mange ikke er særlig kjent med. Den heter i dag Arba AS, og har som mandat å hjelpe mennesker som av forskjellige grunner står utenfor arbeidslivet, med arbeidstrening og tilbakeføring til jobb.

I lokalene på Løxa er det stort og godt organisert verksted og treningsarealer. Andre steder i kommunen er det bruktbutikk og kafé. Noen kjenner sikkert til arbeidet som gjøres med trykking og pakking for postutsendelse.

En annen meget viktig gren av tilbudet er tjenesten Ung i jobb, lokalisert i Løkkegården i Sandvika.

Ung i jobb har som mandat å utvikle og gi et tilbud til ungdom som trenger alternativ yrkes- og karriereveiledning og hjelpe dem videre til praksis eller lønnet arbeid. Mange søker også veiledning til videre utdanning.

– Bærum Sp håper å få gjennomslag for dette meget viktige tilbudet, skriver Eva Holo Kostveit.

– Bærum Sp håper å få gjennomslag for dette meget viktige tilbudet, skriver Eva Holo Kostveit.

Foto: TRINE JØDAL

Det kan være ungdom som har avbrutt skolegang eller har svake resultater, som lever et krevende sosialt liv, eller som av andre grunner trenger individuell oppfølging for å snu til en positiv prosess.

I dag er det 50 plasser for ungdom i alderen 18–30 år i Ung i jobb-prosjektet. Bærum kommune er oppdragsgiver for 28, KFK (Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging) har 12 plasser, og Nav Asker og Bærum har 10 tiltaksplasser.

Tilbudet gis som et «drop-in-tilbud», noe som treffer ungdom som er motivert for hjelp og veiledning.

Ung i jobb informerer og samarbeider med flere lokale aktører, som Utekontakten, de videregående skolene, helsetjenesten og Barne- og ungdomspsykiatrisk kontor.

850 unge har siden 2011 oppsøkt tilbudet. I 2020 kunne 79 unge gå ut i lønnet jobb, og 4 tok videre utdanning. Totalt 129 unge ble på forskjellige måter fulgt opp. Videre informasjon kan finnes på hjemmesiden ungijobb.no.

Bærum kommune har til nå gitt støtte til en stilling som lærer, men støtten må fornyes i år.

Bærum Senterparti har lagt frem som forslag å støtte dette i budsjett og økonomiplan (BØP) og mener det er riktig å bevilge midler i neste års budsjett. Det ble stemt ned i formannskapets behandling, men skal behandles igjen i kommunestyrets møte 1. desember.

Bærum Senterparti håper å få gjennomslag for dette meget viktige tilbudet til noen av Bærums ungdommer som trenger voksen hjelp.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.