Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Aps skatteløfte

– I Asker og Bærum skal vi styrke laget rundt eleven, skriver Tobias Hangaard Linge (24) fra Bærum, 7.-kandidat på listen til Ap i Akershus ved høstens valg.

– I Asker og Bærum skal vi styrke laget rundt eleven, skriver Tobias Hangaard Linge (24) fra Bærum, 7.-kandidat på listen til Ap i Akershus ved høstens valg.

Foto: ERLEND BIRKELAND

Hårek Elvenes bommer fullstendig når han omtaler Arbeiderpartiets skattepolitikk.

Skattekuttene som Høyre har servert de siste åtte årene, har havnet på bordet til de med mest fra før, mens yrkesgruppene Elvenes viser til, som jordmødrene, konduktørene eller politibetjentene, har knapt sett en krone mer på lønnsslippen sin. 

Nå kommer Arbeiderpartiet med et klart og tydelig skatteløfte som kommer vanlig folk til gode:

1. Alle som tjener under 750.000 kroner skal betale mindre i skatt med Arbeiderpartiet. I praksis betyr det at åtte av ti vil betale mindre skatt, og vi oppnår en bedre omfordeling.

2. Samlet skatte- og avgiftsnivå for folks inntekter skal være uendret. Hvis en avgift øker, skal en annen skatt eller avgift settes tilsvarende ned.

3. Ni av ti pensjonister vil få lavere skatt.

4. Bunnfradraget i formuesskatten skal økes, og de med de høyeste formuene må bidra noe mer.

Velferden vi alle nyter så godt av, kommer ikke av seg selv, og vi skal heller ikke ta den for gitt. Det er klare politiske valg som har ført til at vi har den velferdsstaten vi har i dag, og det må klare politiske valg til for at vi fortsetter å utvikle den. Alle partiene kan være enige om at vi skal ha en god skole og et godt helsevesen, men det er ikke alle partiene som er villige til å gjøre de prioriteringene som trengs for faktisk å få det til.

Det går ikke an å kutte milliard etter milliard i skattene og samtidig hevde at man vil ha flere lærere i klasserommet, flere sykepleiere på sykehusene eller flere politifolk i gatene. 

I Arbeiderpartiet er vi tydelige på prioriteringene våre: Vi skal bruke fellesskapets penger på å utvikle velferden. 

I Asker og Bærum betyr det at vi skal styrke laget rundt eleven med flere lærere, miljøarbeidere og helsesykepleier på skolen hver eneste dag. 

Vi skal styrke helsetjenestene med mer ressurser og heltidsreform. Vi skal sørge for at alle barn og unge skal kunne delta i idrett og kultur uten å måtte tenke på lommeboken til foreldrene.

De siste åtte årene har Høyre vist hvem de er til for. De har finansiert skattekuttene sine med kutt i velferden for de som trenger det mest:

Kutt i dagpenger til arbeidsledige. Kutt i støtte til multihandikappede, utføre og kronisk syke. Kutt i støtten til fri rettshjelp. Kutt i støtten til unge som må ha tannregulering. 

Listen fortsetter og fortsetter. Skattekutt på bekostning av de med minst er noe vi i Arbeiderpartiet aldri kommer til å gå med på. 

Vi trenger en ny regjering som sørger for at vi utvikler velferden samtidig som vanlig folk med vanlige inntekter har litt mer å rutte med på slutten av måneden. Nå er det vanlige folks tur!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.