Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Åpent brev til statsminister Erna Solberg

– Det er en humanitær skam, at saken har dradd ut så lenge, skriver innsenderen om den planlagte utsendelsen av Mustafa Hasan (18) fra Asker.

– Det er en humanitær skam, at saken har dradd ut så lenge, skriver innsenderen om den planlagte utsendelsen av Mustafa Hasan (18) fra Asker.

Foto: TRINE JØDAL

Saken gjelder ditt kyniske og fraværende engasjement vedrørende saken om Mustafa. Selv en bergenser forstår norsk. Og over halve Norge roper på rettferdighet i denne saken.

Det er dere som våre folkevalgte som har seigpint gutten i over 12 år, på grunn av at moren skal ha blitt oppfattet som uklar hvor hun flyktet fra. Greit, hvem ville vel ikke vært litt skjelven i knærne i møte med det bryske norske byråkrati.

Erna, du hevder på fullstendig sviktende grunnlag at denne saken kan du ikke blande deg i. 

Du er landets øverste politisk ansvarlige, og kan instruere hvem du vil. I partiprogrammet deres står det at Høyre skal være et inkluderende parti. Sørg for at akkurat de ordene ikke drukner i sin egen ordflom.

At en bror til Mustafa har fått opphold er og blir da en gåte om Mustafa ikke får samme behandling. Jeg gjentar at 12 år seigpining er nok. Det er tre stortingsperioder. Og det er en humanitær skam, at saken har dradd ut så lenge.

Til slutt vil jeg minne om Arnulf Øverlands ord om ikke å tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv. 

Så Erna, ta tak i saken og ta ett ord i din munn og legg saken død. Ropet fra oss i kongeriket blir snart til et brøl. Et brøl i avmakt og hvor mange vil gremmes over vår egen nasjon.

Lykke til i arbeidet med demokraturet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.