Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Åpent brev til Lene Conradi

– Derfor, Lene Conradi, vil jeg si tusen takk fra mamma og meg siden du er sjefen i Asker kommune, skriver innsenderen.

– Derfor, Lene Conradi, vil jeg si tusen takk fra mamma og meg siden du er sjefen i Asker kommune, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg er ei jente på 18 år som er som alle andre ungdommer, glad i musikk, dans og ridning. Jeg har likevel noen utfordringer som andre ikke har, fordi jeg er psykisk utviklingshemmet. 

Mamma har alltid sagt at vi er heldige som bor i Asker kommune. Jeg har fått god hjelp og tilrettelegging på skolen. Jeg har gått på skoletilbud i spesialavdelinger (spa), på Smia og nå går jeg på tilrettelagt opplæring på Bleiker videregående, hvor jeg stortrives.

Både mamma og jeg har vært spente på hvordan tilbudet for barn, unge og voksne med utviklingshemming skulle bli etter kommunesammenslåingen. 

Da jeg ble 18 år, skulle jeg overføres fra barn til voksen, men på grunn av kommunesammenslåing og korona ble et møte utsatt med ni måneder. I denne perioden ble mamma svært alvorlig syk, så syk at søsteren min har overtatt «mammarollen» for meg. Storesøsteren min har akkurat blitt mamma selv, så egentlig har hun mer enn nok å gjøre, men er der for meg likevel. 

For meg har det vært veldig vanskelig å ikke vite hva som skjer med meg hvis mamma blir borte. Det har også vært veldig vanskelig med korona. 

Søsteren min og mamma har sagt at de skulle kjempe for at jeg skulle få et godt botilbud hvis det verst tenkelige skulle skje med mamma. Da søsteren min og mamma reiste på «det store møtet», var jeg også veldig spent, men også litt nervøs. 

Men det trengte jeg ikke å være. Asker kommune hadde jobbet med saken min selv om vi ikke kunne møtes i løpet av de ni månedene. På møtet fikk vi beskjed om at jeg har fått omsorgsbolig og at jeg skal flytte dit neste år. 

Det er både skummelt og fint å vite at jeg skal flytte i egen bolig, men det er veldig godt å vite at alt er klart. Mamma er kjempeglad og trygg nå på at jeg vil få en trygg fremtid. 

Derfor, Lene Conradi, vil jeg si tusen takk fra mamma og meg siden du er sjefen i Asker kommune.

--- ---- ----- 

Som storesøster til Anniken vil jeg takke for at Asker kommune har stilt opp og vært det sikkerhetsnettet som vår lille familie trengte da katastrofen traff oss. Det setter vi utrolig pris på, og for min mor har det betydd alt. Tusen takk.

Henriette Stabæk

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.