Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Åpent brev til Asker kommune

– Kommunen og allmennheten er ikke gitt bruksrett på disse private lekeplassene, skriver innsenderen om blant annet denne ballplassen i Isveien i Vollen.

– Kommunen og allmennheten er ikke gitt bruksrett på disse private lekeplassene, skriver innsenderen om blant annet denne ballplassen i Isveien i Vollen.

Foto: NILS JOHAN DAHL

Asker kommune godkjente i 2012 en spillemiddelsøknad i Øvre Isveien sameies navn. Fordi kommunen godkjente denne søknaden, gjorde Kjell Inge Røkke arbeider på tre eiendommer i Isveien i Vollen høsten 2013. Det ble opparbeidet en ballbinge og en sandvolleybane og flyttet en gangvei på to eiendommer.

Dette var hverken søkt, nabovarslet, behandlet eller godkjent på forhånd. 

Jeg har stilt kommunen spørsmål om saken siden 2012, men kommunen har sperret meg, ikke svart og kommet med «god dag mann økseskaft-svar».

Kommunen har svart riktig én gang. Det var da de svarte at «spillemiddelsøker er vel kjent». Det er vedkommende selvfølgelig for kommunen, men jeg har bedt om å få bekreftet hvem de har godkjent som ansvarlig spillemiddelsøker. I spillemiddelsaker er nemlig spillemiddelsøker ansvarlig for alt – både søknaden og det som opparbeides.

Kommunen har ennå ikke villet avsløre hvem dette er. Og nå er det 2021. Kommunen vil heller ikke ta på seg det ansvaret som de i realiteten har.

I januar 2017 svarte endelig Rådmannen på en av mine klager. Han skrev da at kommunen var uten ansvar og ikke hadde godkjent noe av dette. Men samtidig skrev han at det var godkjent av Kulturdepartementet og Fylkesmannen.

Etter dette har jeg hatt kontakt med disse myndighetene i fire år. Og de har nå endelig kommet med konkrete svar.

Kulturdepartementet sier de ikke har godkjent spillemiddelsøknaden. De sier også at Asker kommune er ansvarlig for søknaden. Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) sier at de ikke har godkjent noe av dette.

Asker kommune er fortsatt begravd i sand, de svarer ikke. Jeg har dokumentert at det er kommunen som har godkjent spillemiddelsøknaden. Jeg har også dokumentert at kommunen søkte om spillemidlene og krevde disse utbetalt til Røkke i 2015. 

Og siden Asker kommune ikke kan bekrefte en annen spillemiddelsøker enn seg selv, så må spillemiddelsøker være Asker kommune. Og da må kommunen ta ansvaret.

Kommunen og allmennheten er ikke gitt bruksrett på disse private lekeplassene. Uansett hvem som er spillemiddelsøker, så kan ikke vedkommende gi bruksrett til andre enn eierne av våre bruksnummer.

Ved dette krever jeg bare ett svar av Asker kommune: 

Enten bekrefter kommunen hvem som er ansvarlig spillemiddelsøker, eller de bekrefter at kommunen ikke er ansvarlig for spillemiddelsøknaden eller det som er opparbeidet som en følge av kommunens godkjennelse av søknaden.

Hvis ikke kommunen bekrefter en ansvarlig spillemiddelsøker eller tar på seg ansvaret, så må det være Røkke som er ansvarlig for det som er opparbeidet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.