Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Åpent brev nummer to til statsministeren

– Nå er nok nok, skriver innsenderen om Mustafa Hasan (18).

– Nå er nok nok, skriver innsenderen om Mustafa Hasan (18).

Foto: KARL BRAANAAS

Statsminister Erna Solberg: Mitt første åpne brev til deg var det kun Budstikka, sammen med Utrop og en fortærende sensurert versjon i min egen lokalavis, som var tøffe nok til å trykke.

Det viser seg å stå ubesvart, noe jeg tolker som et klassisk eksempel på maktarroganse og velgerforakt. Du gjør seg til talsmann for en ny utgave av den en gang så kjente tause Birgitte.

I min kultur er jeg oppvokst i et demokrati med ytringsfrihet. Dette er noe du Erna og dine statsråder glatt overser i enhver sak som er ubehagelig, eller vanskelig å svare opp. 

Da fremstår dere som feige og maktarrogante, når ubehagelige spørsmål glatt, følelsesløst og kynisk sendes til de respektive departementer, råd eller utvalg.

Erna, hvorfor tier du der du så absolutt burde tale? Og Ropstad, din åpenbare bløff om menneskeverd og varmere samfunn tier også du om, til tross for at det ligger i ditt navn at du bør rope. 

Sammen med falske Venstre som visstnok også har til felles med Høyre og KrF å drukne i egen ordflom. Dere har nemlig alle i partiprogrammene noe som sier at dere ønsker et varmere og mer inkluderende samfunn.

Men fra papir og tomme ord og brutte løfter viser dere sannheten som bor i det begjæret om egne posisjoner i egen maktsyke. 

Jeg minner om at dere nå er ansvarlige for i over 12 år eller tre stortingsperioder å ha seigpint Mustafa og andre lengeværende barn i Norge. Et land jeg gremmes over i så stor grad, at jeg med sikkerhet kan si at de som den gang seilte for velstand og lykke, hadde firt nasjonalflagget på grunn av den urett dere begår mot disse barna. Det vet jeg, for jeg kjente mange av dem. Og de tok alltid den svakes parti.

Så til slutt til dere som kaller dere folk av folket og er folkets øverste valgte representanter. At dere sitter i ro på fast plass enn så lenge får så være. Men du Erna, du bør snarest pare dine lepper og besvare mitt første åpne brev, som du helt sikkert hverken har hørt eller sett noe til fordi du omgis og beskyttes av paragrafenes ryttere.

Så ærbødigst Erna Solberg, beveg ditt legeme bort til skrivepulten og gi svar til flere med meg på:

Hvorfor er dere så feige at dere henviser til ukyndige byråkrater når det gjelder uskyldige barns videre skjebne? 12 års seigpining er mye. Nå er nok nok. Det er aldri mer enn nok.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.