Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Åpent brev nummer to til Asker kommune

– Kan Asker kommune forklare? spør innsenderen. Denne ballplassen og en sandvolleybane lenger inn i en del av Isveien i Vollen er stridens kjerne.

– Kan Asker kommune forklare? spør innsenderen. Denne ballplassen og en sandvolleybane lenger inn i en del av Isveien i Vollen er stridens kjerne.

Foto: NILS JOHAN DAHL

Siden Asker kommune ikke svarte på mitt første åpne brev i Budstikka 21. september, så følger jeg opp med et nytt åpent brev.

Jeg har mange ubesvarte spørsmål. Er det slik at nye Asker kommune ikke ser det den forrige kommunen gjorde som sitt ansvar? Det gjelder samme spillemiddelsak i Isveien som i første brev.

I 2012 opplyste plan og bygning i Asker kommune meg om at gårds-/bruksnummer 63/281 var regulert til balløkke. Denne eiendommen ble ved fradeling i 1997 regulert til lekeplass.

Den ble fradelt fra nummer 63/195 som var og er regulert A2, vei og gangvei. Denne eiendommen ble fradelt nummer 63/71, som var og er regulert LNF (landbruk, natur og friluft).

Jeg spurte derfor kommunen hvor den nye reguleringen kom fra. Svaret var: «Jeg vet ikke, men jeg tror den kommer fra natur og idrett i kommunen».

Jeg krevde et mer konkret svar. Svaret var så at det hadde blitt en feil ved digitaliseringen av kommunens kart. Jeg spurte deretter planavdelingen om hvordan og hvorfor denne reguleringen var påført eiendommen på plankartet? Det svarte de ikke på.

Kommunen hadde også tegnet inn ballbingen på plankartet. Senere, etter at spillemidlene var utbetalt, så jeg at ballbingen kom inn på baneregisteret til Oslo fotballkrets.

Jeg skrev da til Kulturdepartementet og krevde at de fjernet denne ulovlige ballbingen fra plankartet og baneregisteret.

Den ble fjernet begge steder. Men reguleringen ble bare endret fra balløkke/lekeplass til lek/løkke.

Jeg har forsøkt flere ganger å få svar på hva som er gjeldende regulering på denne eiendommen, men hverken planavdelingen eller plan og bygning vil svare.

Jeg vet selvfølgelig hvorfor, men jeg vil ha et svar på hvordan kommunen kunne gjøre det.

Så neste vesentlige spørsmål: Jeg spurte konstituert sjef for natur og idrett i Asker kommune, Bjørn Erik Olsen, om hvordan de kunne godkjenne en spillemiddelsøknad som medførte at det ble opparbeidet en privat og ulovlig sandvolleybane for spillemidler.

Banen er opparbeidet lenger inn i samme vei, 7 meter inn på Lyngstad sameies eiendom, nummer 63/71. Det er min families eiendom, og vi vil ha den tilbake.

Som svar sendte Olsen meg spillemiddelsøknaden. Han har også skrevet at banen er en privat opparbeidelse gitt av Kjell Inge Røkke.

Men i min utgave av spillemiddelsøknaden går det klart frem at banen er kalkulert med i utgiftene. Det står det også i søknaden som Viken fylke sendte meg nå, i 2021. Det står det ikke i det Olsen sendte. Har kommunen flere utgaver av samme søknad? Røkke har skriftlig benektet at han har opparbeidet denne som privat bane.

Banen bryter også mot de kommunale reguleringsbestemmelsene, sameieloven og spillemiddelbetingelsene.

Dette skulle vært en full ballbinge med nett og vant til bruk for allmennheten. 10 meter fra vårt ute- og innemiljø. Men siden jeg gikk så hardt imot sløyfet de vant og nett og fikk en privat sandvolleybane i stedet, for spillemidler.

Kommunen har hevdet at Fylkesmannen har godkjent ballbingen. Kan kommunen forklare hvordan dere fikk denne godkjennelsen?

Jeg fikk et svar fra Fylkesmannen, i juli 2018: «Vi konkluderte på dokumentasjon fra kommunen.» Etter det har Statsforvalteren bekreftet at Fylkesmannen ikke har godkjent ballbingen. Kan Asker kommune forklare dette?

Jeg vil også ha svar på hvem kommunen har godkjent som ansvarlig spillemiddelsøker. En norsk myndighet kan ikke hemmeligholde hvem de har godkjent som søker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.