Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ap vil ta vare på dyrket mark og idretten

SMIEJORDET: - Areal dyrket mark blir ikke mindre som følge av Fossums fotballbaner på deler av Smiejordet, skriver innsenderen.

Da kommunestyret i Bærum omregulerte Fossum-området, ble drøyt halvparten av Smiejordet avsatt til fotballbaner for Fossum Idrettsforening.

Det skal ikke settes opp bygg på tomten, men anlegges baner for klubbens barn og unge. Dette er for øvrig det samme området som Fossum IF benytter som parkeringsplass i vintersesongen.

LES OGSÅ: Det er ikke så farlig?

LES OGSÅ: Ordføreren sa nei til nedbygging av dyrket mark i 2004: – Tidene er forandret, sier hun i dag

LES OGSÅ: Smiejordet ved Fossum – nedbygging av matjord

Grunneier Løvenskiold har forpliktet seg til å skaffe erstatningsjord av minst samme størrelse og kvalitet som det idretten nå får til baner. Resten av Smiejordet vil bli dyrket som i dag.

Denne løsningen innebærer at det ikke blir mindre dyrket mark, men at idretten får tilgang til baner de sårt trenger. Løvenskiold vil dyrke opp et annet sted enn på denne delen av Smiejordet.

I en artikkel i Budstikka 8. mai står det at Arbeiderpartiet bygger ned dyrket mark i kommunen. Nei, vi gjør ikke det. I dette tilfellet sto valget mellom idretten og korn. Når grunneier kan skaffe tilsvarende erstatningsjord for videre dyrkning, mener vi det er fremtidsrettet og klokt å støtte Fossum IF og den lokale barne- og ungdomsidretten i kommunen. Areal dyrket mark blir ikke mindre som følge av Fossums fotballbaner på deler av Smiejordet.

Fossum vil bli et fint boområde i fremtidens Bærum. Jeg har forståelse for at flere av dagens beboere er skeptiske til utbyggingen. Jeg mener en ombygging av dagens industriområde til boliger er en god idé. Det vil bli et godt sted å bo, med nærhet til marka og Bogstadvannet, og skole, barnehage og matbutikk inne på området.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Fossum kan bli «Det kortreiste livet nær skogen og vannet». Ikke alle ønsker å bo urbant som i fremtidens Sandvika eller Fornebu. Det er nok mange som kan tenke seg å bo i grønne omgivelser på Fossum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.