Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ap bør ikke være redde for eiendomsskatt

Ap ble utfordret på eiendomsskatt, og lot seg skremme til å garantere at dette ikke skal bli noe av hvis det blir rødgrønt styre i Bærum.

Ap burde ikke være så skuddredde at de lot seg skremme av høyresiden. De burde heller være tøffe nok til å si at vi kan trenge pengene til mer velferd, mer skolemat, flere varme hender i eldreomsorgen og mer til kultur.

Vi i Bærum SV tror ikke befolkningen i Bærum er dummere enn at de skjønner det vi skjønner. Får kommunen mer penger å rutte med, kan vi også bruke mer penger på alle de gode sakene en kommune skal holde på med.

Morten Skauge i Høyre har et helt utrolig argument, nemlig at eiendomsskatten ikke treffe etter betalingsevne. Dette argumentet er utrolig fordi det kommer fra Høyre og fordi det er feil. Høyre er partiet som imot omfordeling. Høyre sin skattepolitikk er en politikk for større forskjeller på folk, en politikk for de aller rikeste. I tillegg er argumentet feil, eiendomsskatt vil kunne bidra bitte litt omfordelende, men først og fremst så treffer det de som har mest.
For en vanlig bolig blir det snakk om ganske moderate skattekroner, et eksempel er at en bolig til en verdi at 6 millioner i Oslo får en eiendomsskatt på 600,- For bæringene med de aller gjeveste eiendommene vil eiendomsskatten være mer. Det er rettferdig, det er skatteprosent basert på hvem som har mest.

Til slutt vil vi gjerne si. SV er ikke for eiendomsskatt for moro skyld, vi er for eiendomsskatt fordi vi ønsker å bruke disse pengene til mange gode prosjekter kommunen. Her lurer vi noen ganger på hvordan de andre partiene tenker å finansiere valgløftene sine.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.