Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Antibiotika og sjokolade

– Jeg lever på grunn av at antibiotika virket da jeg var veldig syk på Bekkestua, skriver Nicholas Wilkinson, som er oppvokst blant annet i Bærum.

– Jeg lever på grunn av at antibiotika virket da jeg var veldig syk på Bekkestua, skriver Nicholas Wilkinson, som er oppvokst blant annet i Bærum.

Foto: NORA RYDNE

Vi har en helsekrise som herjer landet og hele verden. Men vi vet at det kommer en enda verre helsekrise. 

Krisen er som en togkollisjon i sakte film. Vi ser på krisen, vi vet at den kommer, men veldig få snakker om denne krisen eller har løsninger i statsbudsjettet. Krisen er antibiotikaresistens.

Vi har glemt hvor mye antibiotika har betydd og betyr for oss alle. Hvis antibiotika ikke virker, kan et skrubbsår eller en lungebetennelse ta livet av deg. 

Antibiotika er grunnplanken for hele helsevesenet. Det er avgjørende for nesten alle operasjoner, fra kreftbehandling til keisersnitt. Hvert år dør 750.000 personer som følge av antibiotikaresistens.

Jeg er redd – ikke for meg selv, jeg er heldig, jeg lever på grunn av at antibiotika virket da jeg var veldig syk på Bekkestua, men jeg er redd for barna som kan leve i et samfunn uten antibiotika.

Vi må handle. Mens regjeringen og Fremskrittspartiet bruker penger til sjokolade og øl, prioriterer SV å bygge opp forsvaret mot pandemien som vil komme:

  • Få bedre diagnosesystemer på sykehus.
  • Starte StatMed for å produsere smalspektret antibiotika.
  • Starte vaksineringsprogram for alle voksne.
  • Øremerke forskningsmidler for å jobbe mot antibiotikaresistens.

Å være politiker er å prioritere. Hvis jeg var i denne regjeringen, ville jeg være flau. De øser ut våre pensjonspenger til billigere sjokolade, men har få tiltak for den største pandemien vi vet kommer.

SV prioriterer å kjempe mot antibiotikaresistens. Jeg håper flere partier vil bli med på denne kampen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.