Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Anarki i Skiklubben?

Styreleder Bjørn Tangnes har ikke mandat eller et styreflertall bak seg til å kreve nye forhandlinger eller endringer, skriver Ellinor Allergoth.

Foto: Karl Braanaas

Asker Skiklubbs medlemmer står foran et viktig valg og som vanlig ved slike situasjoner er det mange meninger og ulike oppfatninger av samme fakta. Det relativt enkle faktum at skiklubben og kommunen eier omtrent like mye av utviklingsområdet problematiseres til det ugjenkjennelige for oss vanlige folk. 

At noen mener at skiklubbens eiendom på ca. 50 mål og som i dag er fylt med anlegg, har større utviklingsmuligheter enn 90 mål på Drengsrud sammen med kommunens 50 mål i Askerparken til idrett er vanskelig å forstå. At noen tror at kommunens sentrumsnære eiendom i Askerparken vil fortsette å være tilgjengelig for skiklubben selv om de sier nei, virker ganske naivt.

Jeg skal ikke skrive mer om flytting eller ikke flytting, men heller stille spørsmål om hva skjer i skiklubben? Styrets mindretall og administrasjon er dypt uenig med styrets flertall og sentrale personer i skiklubben mener skiklubben blir ranet. Det var bare trist å høre uttalelser fra styremedlemmer i klubben på kommunens informasjonsmøte om Føyka/Drengsrud.

Det er utenfor all sedvane at styreleder uttaler seg på vegne av skiklubben når han målbærer mindretallets syn

Skiklubben er dessverre (med tanke på fremtiden) i den svært uheldige situasjon at styrelederen er i mindretall i det styret han leder. Han er i mot flytting. 

Som privatperson må han gjerne ha sin mening, men det er utenfor all sedvane at styreleder uttaler seg på vegne av skiklubben når han målbærer mindretallets syn. Det er også høyst uvanlig at administrasjonen går offentlig ut mot styrets flertall. Mindretallet i skiklubbens styre anklaget kommunens administrasjon for å være politisk på møtet 16. september, men tillater skiklubbens egen administrasjon stor frihet til å uttale seg offentlig på vegne av sin stilling (altså ikke som privatpersoner) i Asker Skiklubb. Veldig uvanlig.

Asker Skiklubb er ikke privat eller offentlig. Det er et idrettslag i Norges Idrettsforbund, som har bestemmelser og sedvaner for hvordan det valgte styret skal skjøtte sine oppgaver. Og det er ikke slik, som de praktiseres i Asker Skiklubb i dag. Som et eksempel kan nevnes Budstikkas artikkel 20. september om at skiklubbens leder «ber kommunen om en bedre avtale». At Conradi nekter er forståelig, hun kan de demokratiske spillereglene, som for idrettslaget Asker Skiklubb er at et årsmøtevedtak er suverent.

Det skal etterkommes og kan ikke endres eller overprøves av andre enn et nytt årsmøte. Slik er det bare. Årsmøtet i Asker Skiklubb vedtok å sette ned et forhandlingsutvalg med mandat til å forhandle frem en avtale med kommunen om salg av Føyka og flytting til Drengsrud, som skulle legges frem på neste årsmøte. Bjørn Tangnes og andre må gjerne mislike forslaget forhandlingsutvalget anbefaler, men de har ikke mandat eller et styreflertall bak seg til å kreve nye forhandlinger eller endringer.

Årsmøtet gav forhandlingsutvalget mandat. De har levert og det er det de har levert, som skal til behandling på kommende årsmøte.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.