Fremdeles for mange boliger?

ÅMOTÅSEN: Flertallet i bygningsrådet i Asker mener 217 boliger i Åmotåsen er for mye. Artikkelforfatter Roar Juul mener de foreslåtte løsningene er innovative.

ÅMOTÅSEN: Flertallet i bygningsrådet i Asker mener 217 boliger i Åmotåsen er for mye. Artikkelforfatter Roar Juul mener de foreslåtte løsningene er innovative. Foto:

Av

Heggedal er i ferd med å bli et sentrum drevet av innovasjon og etableringsmuligheter både for boligmarkedet og næringsliv.

DEL

MeningerDette er en sak jeg har fulgt over tid. Rådmannen godkjente ikke de nye forslagene til utbygging av Åmotåsen.

Ved kommunestyrets vedtak fra 14.11.2017 ble Åmotåsen vedtatt som et sentralt vekstområde for Asker kommune, hvor utnyttelsen forventes å være på ca. 80–100 prosent. Forslaget ifra Beliggenhet Holding AS og Boxs arkitekter på den 27 mål store boligtomten ligger på litt over 13.000m2. Det vil si mindre enn 50 prosent utnyttelse.

Bakgrunn: Asker bygningsråd vil ha maks 170 boliger i Åmotåsen

Jeg mener det er vanskelig å la denne saken være usagt uten videre diskusjon. Heggedal er i forandring for å møte fremtidens boligbehov. Yngre har store utfordringer med å komme seg inn på boligmarkedet. Vi trenger innovative ideer og ikke minst mange flere boliger i en kostnadsramme som disse kan håndtere.

Jeg leser med vantro diskusjonene rundt trafikale utfordringer, inngripen i natur, massefordeling, sollys og parkering. Dette er temaer som kommunestyret tidligere enstemmig har vedtatt da boligpolitisk strategi ble behandlet. Man har lempet på krav om uteareal, sollys og parkering. Hvis man setter seg grundig inn i saken ser man faktisk at løsningene er spennende og innovative, og har mer kvalitet enn det som fremkommer i diskusjonene.

Både V og MDG har en tydelig politikk på å redusere trafikk igjennom å legge forholdene til rette for gang og sykkel/elsykkel. Planforslaget har faktisk færre parkeringsplasser enn det rekkehus hadde krevd. Kompakte leiligheter, som likevel er tilgjengelig, må være god miljøpolitikk. For meg virker det som om at lokale politikere bosatt i Heggedal ikke har tro på sin egen politikk har en egen agenda for å hindre utbygging av Åmotåsen.

Les også: Boligtall i Åmotåsen

Vi som politikere er satt til å forvalte kommunens arealer da er det viktig at vi ser videre fremover forbi egeninteresse.

Egentlig burde vi i Asker være stolt av en utbygger som er pioner, og som tar ansvar for å bringe Asker kommunes og politikernes boligpolitiske strategi i praksis. Mens vi heier på dette, må vi som politikere heller legge til rette for at utbyggeren med sin storsatsing faktisk kommer i mål, og leverer oss billigere boliger – slik som ble avtalt da kommunen solgte den regulerte boligeiendommen til Beliggenhet Holding. Da må vi ikke endre spillereglene underveis. Vi må selv forholde oss til de vedtatte planer, herunder vedtatt utnyttelse, og innse at boligeiendommen ikke er en hundremetersskog.

Når eiendommen bebygges med boliger vil det faktisk ikke bli mer enn 100 meter til til alle tilliggende skog- og turområder.

I slike store nye og gode utbygginger er det viktig at alle parter blir hørt, og at politikere, utbyggere og beboere tidlig blir informert, slik at slike prosjekter blir vellykket. Jeg ønsker at Heggedal skal bli et viktig sentrum i nye Asker.

Vår nye storkommune har et stort behov for gode boligløsninger. Her har vi tog, nærhet til sentrale områder og annen infrastruktur for å møte vekst og utvikling.

Les mer på budstikka.no/debatt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags