Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Alltid Uansett

Nansenløkka er et nytt, stort boligprosjekt som planlegges på Fornebu, mellom Nansenparken og kjøpesenteret. Her ser Obos for seg opp til 600 boliger i blokker fra tre til åtte etasjer.

ILLUSTRASJON: DYRVIK ARKITEKTER

På tross av at Bærum kommunes økonomi blir mer og mer anstrengt, og forpliktelsene til å bygge sosial infrastruktur på Fornebu tårner seg opp, så har hverken Bærum kommune eller Aker og Selvaag hastverk med å forhandle ferdig utbyggeravtalene. Avtaler som sikrer at 50 prosent av kostnadene ved å bygge sosial infrastruktur på Fornebu dekkes av utbyggerne.

Aker søker nå om å bygge et kontorbygg og et hotell mellom Telenor Arena og Fornebuporten, og håper på tillatelse i 1. kvartal 2021. På tross av at kommunedelplan 3-forliket helt eksplisitt sier:

«Kommunestyret understreker at vedtaket av Fornebu-kommunedelplan 3 bygger på forutsetningen om at Fornebubanen blir realisert, ny Vestre lenke mot E18 kommer på plass, og at kommunen har mulighet innenfor realistiske økonomiske rammer å bygge den sosiale infrastrukturen som utbyggingen krever. Faller noen av disse tre forutsetninger bort, anser kommunestyret vilkårene for videre utbygging, gitt i rekkefølgebestemmelsen $4.1, som ikke sikret. Konsekvensene er at videre utbygging ikke kan finne sted.»

Selv om det er gått 20 måneder, så er disse utbyggeravtalene med Aker og Selvaag fortsatt ikke ferdig forhandlet. Obos har riktig nok signert, men Obos' avtale sikrer at Obos får de samme betingelsene som Aker og Selvaag. 

Når Bærum kommune om et år eller to har forpliktet seg til å bruke 5,5 milliarder kroner (eller mer) på sosial infrastruktur på Fornebu og da skal sluttforhandle med Aker og Selvaag – hvem sitter da med de beste forhandlingskortene?

Planutvalgsmedlemmene fra Høyre og Arbeiderpartiet kommer nok til å gi rammetillatelse til Obos' Nansenløkka-prosjekt, Akers kontor- og hotellbygg ved Telenor Arena og Selvaags boligkompleks ved Hundsund-rundkjøringen lenge før alle utbyggeravtalene er på plass.

Arbeiderpartiet og Høyres ledelse er nemlig på utbyggernes side på Fornebu.

Alltid. Uansett.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.