Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Alle unntatt Frp vil tenke nytt om sentrum

Høyres Sebastian Otterhals (t.v.) og Venstres Johan Malvik utfordrer Frps Truls Bergersen om utviklingen av Bekkestua.

Høyres Sebastian Otterhals (t.v.) og Venstres Johan Malvik utfordrer Frps Truls Bergersen om utviklingen av Bekkestua.

Foto: EVA GROVEN

I et innlegg 8. februar skriver Truls Bergersen fra Frp at det er symbolpolitikk å gjennomføre et prøveprosjekt med bilfrie gater. Vi mener derimot det er god praktisk politikk å prioritere myke trafikanter og trivelige sentrum.

Før helgen kunne man lese om Per Hæhre fra Bekkestua som håper på flere gågater og grøntarealer. Per, som mange andre, har sett seg lei av byrom hvor gående, syklister og bilister kjemper om plassen og sier han ønsker gater hvor vanlige folk blir prioritert. 

Vi er enige med han, og derfor sørget vi for at et pilotprosjekt med å stenge Gamle Ringeriksvei fra Bærumsveien til Bekkestuveien fikk flertall i hovedutvalg for miljø, idrett og kultur.

Begrunnelsen vår er enkel. I dag er sentrum et utfordrende område for syklister og gående. Her møtes flere hovedsykkelveier, men det mangler tilrettelegging. Bergersen skriver selv at det er en selvfølge at dette vil bedre fremkommeligheten for syklister, men likevel hevder han at økningen i antall syklister vil være tilnærmet null. Argumentet faller dermed på sin egen urimelighet.

Hvis vi skal nå klimamålene, må vi snu transporthierarkiet. Målet er at det enkleste og mest fornuftige valget skal bli kollektiv, sykkel eller gange. 

Det betyr ikke at man skal gjøre livet surt for dem som må bruke bil, men heller at tiden er overmoden for å prioritere de myke trafikantene. For klimaet, men ikke minst for triveligere og mer trafikksikre sentrum.

Vi må huske at Bekkestua er et viktig handelssentrum og knutepunkt for tusenvis av bæringer. Området er i kraftig vekst og har behov for bedre møteplasser for den voksende befolkningen. Vi ønsker oss et sentrum der både syklister, handlende og barn kan ferdes og leke trygt.

Derfor mener vi det er riktig å kjøre disse pilotprosjektene ulike steder i kommunen. Vi er interessert i å bygge byer og tettsteder for mennesker, ikke biler, men da må vi våge å tenke nytt. Vi håper også Frp tar motet til seg og snur når de ser at disse forslagene fungerer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.