Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Alle tørste voksne – tenk dere om

– Friheten opphører når barn ikke føler seg trygge og ivaretatt, skriver Rikke Sjølander (Frp).

– Friheten opphører når barn ikke føler seg trygge og ivaretatt, skriver Rikke Sjølander (Frp).

FOTO: PRIVAT

Denne uken ringer påsken for fullt inn, og mange fra Asker og Bærum skal hygge seg med familietid og hytteliv. Flere vil nok bruke timevis av tid på langrenn, i alpinbakken og i solveggen. På lik linje er det trolig mange som har stått i lange køer til Vinmonopolet for å handle påsken inn.

Det siste året med pandemi har resultert i økt salg i Vinmonopolet nasjonalt. Med høytid som oftest er høysesong for alkoholkonsum, vil jeg ikke tro at denne påsken blir noe særlig unntak.

Det er estimert at 90.000 barn i Norge lever med en alkoholisert mor eller far. Undersøkelser utført av Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress fra juni 2020, viser også en betydelig økning av vold og overgrep mot barn. Hvor én av seks ungdommer i undersøkelsene omtalte denne problematikken som større i perioden hvor det har vært en pandemi.

Organisasjonen påpeker også at mørketallene antagelig er store på bakgrunn av underrapportering ved nedstengningen av samfunnet.

Vold og overgrep mot barn har lenge vært et stort samfunns- og folkehelseproblem, og pandemien har dessverre ikke ført med seg mer trygghet for barna. Flere enn tidligere opplyser også om psykiske plager, depresjon og angst. Noe som gjør hverdagen for mange voksne og barn utfordrende.

Vi i Fremskrittspartiet mener at det er viktig at alle individer får bestemme mer over sin egen hverdag. Dette gjelder også å nyte fine påskedager. Voksne skal ha friheten til å nyte varmen i solveggen med en kald øl i hånden. Eller gode påskemiddager med vin i glasset, men denne friheten opphører når barn ikke føler seg trygge og ivaretatt.

Vi må ikke glemme at barn har stort behov for trygge voksne som er til stede. Vi kan heller ikke glemme at mange barn har blitt fratatt sine tilfluktsarenaer i løpet av pandemien. Flere arenaer som for mange er det eneste som gir dem trygghet og tilhørighet i hverdagen. Hårreisende som det er, får Vinmonopolet være en av de få som får holde åpent. Bruk det forsvarlig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.