Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Alle skal med

– Arbeiderpartiet har gjentatte ganger foreslått å innføre fullstendig kostnadsfrie trenings- og øvingsmuligheter for barn og unge ut det året de er 18 år i alle kommunale idretts- og kulturarenaer, skriver innsenderne.

– Arbeiderpartiet har gjentatte ganger foreslått å innføre fullstendig kostnadsfrie trenings- og øvingsmuligheter for barn og unge ut det året de er 18 år i alle kommunale idretts- og kulturarenaer, skriver innsenderne.

Foto: EVA GROVEN

I Budstikka fredag 12. juli har Askers ordfører Lene Conradi og Terje Lindberg innlegget: «Like muligheter for alle barn og unge». Her skriver de: «Fritidsaktiviteter gir tilgang til opplevelser, mestring, venner og sosial tilhørighet – og er med på å utjevne sosiale forskjeller blant barn og unge i Asker». Innlegget inneholder som vanlig mange fine ord og mye selvskryt fra de to ledende Høyre-politikerne.

Vi i Arbeiderpartiet er selvsagt veldig enig i at det skal være like muligheter til å delta i fritidsaktiviteter for alle barn og unge i nye Asker. Under mottoet «Alle skal med» har vi fremmet en rekke tiltak for at ingen barn og unge skal oppleve utenforskap på grunn av sosial eller kulturell bakgrunn. I høst foreslo vi derfor å reversere foreslåtte kutt i tilskudd til kultur, idrett og fritid og en ytterligere styrking av ungkultur i Asker med en million kroner. Når det gjelder innlegget, så er det tre ting vi reagerer på:

For det første: Arbeiderpartiet har gjentatte ganger foreslått å innføre fullstendig kostnadsfrie trenings- og øvingsmuligheter for barn og unge ut det året de er 18 år i alle kommunale idretts- og kulturarenaer. Dette er et veldig godt universelt tiltak som fanger bredt og treffer alle barn og unge – enten de ønsker å drive med idretts- eller kulturaktiviteter.

For det andre: Fra Arbeiderpartiets side synes vi at det er uheldig at aktivitetskortet A!A bare gjelder barn og unge i alderen 6–16 år. Aktivitetskortet er en digital løsning som kun kan brukes til aktiviteter og hvor frivillige organisasjoner og næringsliv tilbyr rabatterte billetter til unge. Alle foreldre med ungdom i huset vet at de ikke blir billigere i drift etter hvert som de blir eldre. Vi synes det er svært underlig at Høyre stemte imot Arbeiderpartiets forslag om at alle barn og unge skal kunne nye godt av ordningen ut det året de fyller 18 år.

For det tredje: Utlånsordningen BUA i Heggedal og på Holmen er et flott tilbud hvor barn og voksne kan låne sports- og aktivitetstilbud gratis. Arbeiderpartiet har lenge kjempet for å få etablert et slikt tilbud i Asker, men vi vet at mange barn og unge ønsker tilsvarende ordning for musikkinstrumenter. Derfor fremmet vi forslag om dette i kommunestyret i høst, men høyresiden stemte dessverre dette ned. Begrunnelsen fra ordfører var at BUA er en stiftelse som ikke kan pålegges slike oppdrag. Men Asker Idrettsråd, som administrerer ordningen på vegne av kommunen, sier at det slett ikke er noe hinder å også tilby utlån av musikkinstrumenter, dersom Asker kommune ber om det. Her handler det nok om manglende politisk vilje fra Høyres side.

Dette er eksempler på at Høyre mangler troverdighet når de hevder at de vil gi barn og unge i Asker like muligheter. Hadde Høyre virkelig ønsket at alle barn og unge skal ha like muligheter til fritidsaktiviteter, så hadde de støttet våre forslag som vil bety så mye for så mange barn og unge.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.