Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Akuttinnleggelse på legevakten

LEGEVAKTEN: – Vi bor i en av landets rikeste kommuner og kan ikke akseptere at det er ventetider som nærmer seg et halvt døgn før riktig og viktig behandling iverksettes, skriver innsenderen.

Min samboer var på vei til middagsselskap, og uheldigvis gled hun på isglatt brostein utenfor sitt hjem med den følge at hun faller bakover og treffer en stor kampestein med bakhodet, noe som resulterte i et kraftig slag, stort kutt og blødninger.

Jeg kjørte henne umiddelbart til legevakten ved Bærum sykehus. Dette var søndag 18. november cirka kl. 16.45.

Les også: Foreslår ny legevakt etter betent konflikt

Les også: Bevilger ekstra penger til telefonvakt på legevakten

Les også: Nødvendig styrking

Ved ankomst ble hun, til tross for mange andre ventende pasienter, heldigvis lagt inn på akuttmottaket med en gang.

Her gjør personalet en rask undersøkelse, utfører målinger etc., og i tillegg fikk de informasjon om at hun går på blodfortynnende medisin.

Deretter skjer det ikke så mye, dessverre, siden det var svært mange pasienter som ventet denne søndag ettermiddag, grunnet spesielt glatt føre i hele Bærum.

Lege som til tider var innom akuttmottaket, stusset flere ganger over at vi fortsatt ventet på å komme til.

Da vi endelig, etter åtte timer, kom inn til behandling, ble legen veldig sjokkert da han hørte at vi hadde ventet så lenge.

Ettersom hun hadde kraftig hodeskade og gikk på blodfortynnende, burde hun straks blitt sendt til CT og videre behandling. Legen sydde såret og ba oss om å rapportere tilfellet.

Pasienter med slik skade og som i tillegg bruker blodfortynnende medisin, skal umiddelbart ta CT og få videre oppfølging på sykehus. Manglende CT og oppfølging kan føre til alvorlige indre blødninger.

Ifølge legen er dette tilfellet en stor brist i oppfølgingen på Asker og Bærum legevakt/akutten.

Etter at såret var sydd, ble hun umiddelbart overført til sykehuset for CT og deretter innleggelse/overvåkning i et døgn.

Gjennom flere år har det vært klaget over lange ventetider på legevakten, også i Budstikka, grunnet manglende bevilgninger til økt bemanning.

Det er uholdbart å skylde på værforhold. Vi bor i en av landets rikeste kommuner og kan ikke akseptere at det er ventetider som nærmer seg et halvt døgn før riktig og viktig behandling iverksettes.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

På vegne av min samboer skriver jeg dette i håp om at det tas på alvor, slik at legevakten ved Bærum sykehus kan fremstå med et godt rykte.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.