Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ærlig talt, Vedum

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum får kritikk for E18-utspill.

Foto: Tore Guriby

Har du fulgt med? Hvem er dine populistiske ytringer i VG rettet mot, når du ber regjeringen høre på den lokale motstanden og droppe utbygging av ny E18 fra Lysaker og vestover, «fordi forretningsadvokaten skal ta sin store Tesla til jobben, i stedet for å ta toget»? 

Det må nesten være de mest ihuga MDG-tilhengerne…

Har du ikke fått med deg at i Asker og Bærum stemte nærmere 80 prosent av innbyggerne på partier som er for utbyggingen? Har du snakket med dine lokale Sp-folk i Asker?

Det bor snart 250.000 innbyggere i Asker og Bærum, og flere titalls tusen av disse bor i rød sone. Støy, støv, forurensning. Dagens E18 setter en effektiv barriere mot fornuftig stedsutvikling i våre bygder, og næringslivet taper milliarder hvert år. Dette har våre innbyggere ønsket å gjøre noe med, og et stort flertall av lokale folkevalgte likeså. 

Ny E18 innebærer bedre trafikkavvikling i hele området, bedre kollektivløsninger og nye sykkelveier.

Ap i Asker og Bærum er sterke forkjempere for prosjektet. Vi tror at Ap i Viken vil vise seg å være løsningsorienterte i forhold til den løsningen som nå ligger på bordet.

Da må vi virkelig håpe, Vedum, at du også lytter til befolkningen og de lokale folkevalgte. Du må selvfølgelig mene hva du vil, men vær så snill – slutt å skyve lokalbefolkningen foran deg.

De har, i valg etter valg, stemt på partier og ordførere som har kjempet hardt og lenge for en forbedret trafikksituasjon gjennom våre bygder. 

Det er vår tur nå.

Artikkelforfatter Kari Sofie Bjørnsen representerer Høyre i kommunestyret i Asker og fylkestinget i Viken.

Foto: JOAKIM S. ENGER
Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.