Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Adgang forbudt i vakkert kulturlandskap

Bjørum gård fra veien nedenfor mot Berghoff. 

FOTO: PRIVAT

Jeg har i mange år hatt en favorittur gjennom vakkert kulturlandskap i Bærum Vest.

Jeg starter hjemmefra på Øvre Rykkinn, går Busoppveien forbi Isigrenda, forbi tunet på Isi gård (forbudt) og ned Bjørumveien og gjennom låven på Bjørum gård (forbudt) og så forbi Berghoff, gjennom Frogner gård (lovlig) og Tandberg gård (lovlig), og tilbake til Rykkinn. 

Dette er en veldig vakker tur.

Bildet med benk er fra Bjørumveien rett etter Isi gård mot Bjørum. Så ser man tunet på Bjørum med klar beskjed om at man er uønsket. Deretter fine Bjørum gård fra veien nedenfor mot Berghoff, så Tandberggårdene som ligger så fint innunder Eineåsen.

Til slutt et bilde fra Horni gård. Der går Gamle Jarenvei rett forbi stuevinduene. De prøvde å få legge veien litt utenom hagen for en del år siden, rundt uthusene til høyre på bildet, men det ble erklært ulovlig, og de måtte legge tilbake veien der den alltid har gått. 

Det samme skjedde på Øvre Haug gård i Lommedalen. De også prøvde få lagt veien (Gamleveien) utenom tunet, men det fikk de ikke lov til.

Hvorfor er dette annerledes for Isi og Bjørum? Der er det også garantert gamle ferdselsveier som blir stengt med skilt (Isi), og fysisk med elektriske gjerder på Bjørum.

Det kan være en øyeåpner for nye generasjoner om verdien av landbruk og kulturmark også her omkring.

Her ligger en fantastisk mulighet for vakker rundtur som gir oss gamle god rekreasjon, og det kan være en øyeåpner for nye generasjoner om verdien av landbruk og kulturmark også her omkring.

Grunnet graving forbi ble det nå åpnet en mulighet for meg til å gå på gamle «stier».

Det er helt greit med skilting om at steder er private, at man ikke skal stoppe opp, ikke mate dyr og lignende. Adgang forbudt er imidlertid sørgelig, syns jeg. 

Den fine Bjørumveien gror nå igjen mellom Isi og Bjørum fordi det ikke er invitert til ferdsel. Det er også synd i seg selv.

Kanskje en politiker kan ta tak i dette? Jeg har tipset kommunal administrasjon før uten resultat …

Benk langs Bjørumveien rett etter Isi gård mot Bjørum.

FOTO: PRIVAT

Tunet på Bjørum gård. 

FOTO: PRIVAT

Tandberggårdene som ligger så fint innunder Eineåsen. 

FOTO: PRIVAT

Horni gård med Gamle Jarenvei. 

FOTO: PRIVAT
Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.