Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Å krysse av for lokale kandidater

De som velges inn i det nye kommunestyret i Asker må representere hele kommunen, skriver innsenderen.

Foto: PETTER SØRNÆS

Jeg er vanligvis ikke veldig opptatt av politikk. Tre kommuner - Asker, Røyken og Hurum - slår seg snart sammen til en, og det er jo spennende på sikt. Vi blir jo en stor og betydningsfull kommune i Viken.

Tilfeldigvis leste jeg Røyken og Hurum Avis for noen dager siden. Jeg viser her til utspillet til varaordfører i Røyken som oppfordrer til at Røyken og Hurum befolkningen må «våkne» og sørge for å stemme inn «sine egne» i det nye kommunestyret i Asker.

Det har aldri slått meg at noen folkevalgte ut fra bosted er viktigere å få inn enn andre. Jeg mener å ha oppfattet at partiene har sørget for en god balanse på listene både når det gjelder at alle deler av kommunen skal være representert, at vi får inn både unge og eldre, kvinner og menn, gjerne med litt variert bakgrunn og kompetanse.

Ikke minst har jeg tillit til at alle som velges inn representerer hele den nye kommunen og jobber for alle tettstedenes interesser, uten at det skal være en konkurranse dem imellom.

Hvis alle skulle tenke som varaordføreren, så måtte det jo også være noen som oppfordret «gamle Asker-folk» til å reagere på samme måte med å stemme inn bare representanter med gamle Asker-postnummer.

Men er det sånn vi vil ha det?

Jeg trodde hele poenget var at vi nå skulle bli en felles kommune. Noe jeg gleder meg til og har stor tro på blir bra for oss alle, ikke minst for fremtidens askerbøringer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.