Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Å huffamei, å huffamei,  jeg er så sint, så fy!!

Ordfører Lisbeth Hammer Krog tok et kraftfullt oppgjør med E18-motstanderne i Bærum kommunestyre onsdag.
Foto: Karl Braanaas

E18-debatten bringer ordføreren i kontakt med sin indre tante Sofie.

Ingen vil bygge E18 mer enn Frp. La der herske ingen tvil. 

Ingen. Vil. Bygge. E18. Mer. Enn. Frp. 

Det skal de gjøre uten penger. Bompenger, altså. De sier så. Fra talerstolen i Bærum rådhus. Gjentatte ganger. Vi vil bygge vei. Uten bompenger. 

For bakom skvulper Oljefondet. 

Det er økonomisk voodoo i all sin prakt. Litt som å trykke tannpastaen tilbake på tuben. Mer om det straks.

Interpellanten Sebastian Otterhals, en av de mange unge lovende i Bærum Høyre, fikk sette dagsorden i kommunestyret. Blid, engasjert, klar til å kjempe for ny E18. 

Ikke var han født da E18 dundret over Rådhusplassen i Oslo for siste gang. Ikke var E18 Vestkorridoren løst den dagen han ble født. Heller ikke onsdag kveld, 24 år senere. 

Nå er det alvor. Det er krise for veiprosjektet. Slik blir det E18-kø til talerstolen. Hadde ikke interpellasjoner hatt talebegrensning, så hadde vi sittet og lyttet til kommunestyret ennå.

Men lyttet har vi. Nå som før. 

Til avgåtte samferdselsminister Jon Georg Dale og hans lignelse om tannpasta, for eksempel. Under hans ledelse var E18 kommet så langt at ingen ville klare å klemme tannpastaen tilbake på tuben. E18 var on track. E18 ville bli bygget.

Helt til Frp vandret ut av regjeringen uten å garantere for noe som helst lenger. Annet enn at de vil bygge vei. Uten penger.

Hadde kommunestyresalen vært en fotballgarderobe, ville sportsjournalistene skrevet at hun ga politikerne en hårføner

Så vi undres. Forsøker Dale å motbevise seg selv, eller har han bare klint tannpasta utover hele Vestkorridoren og overlatt husvasken til andre?

Nok Frp for en stund. Over til det grønne skiftet. 

For Venstre synes det er strålende med ny vei. Mindre rød støysone. Mulighet for å bygge boliger på Høvik. Grønn byutvikling rett ved togstasjonen.

MDG sier nei til det siste. Høvik er intet vedtatt kollektivknutepunkt. Å bygge her vil bryte med byvekstavtalen, og er det en ting som er hellig for MDG, så er det inngåtte garantier og tidligere vedtak. Det vet alle som følger med på Viken.

Om MDG jamrer eller jamres, likefullt så skal det hamres. For MDG vil bygge stykkevis og delt, ikke fullt og helt. Mure et Vestre lenke-lokk her, grave en Sandvika-tunnel der, senke fartsgrensen især. 

Om glasset var halvfullt i MDG, rant det over for Lisbeth Hammer Krog. 

Ordføreren kom rett fra privat reise i Los Angeles til krisehåndtering ved Sandvikas støyutsatte sjøfront. Kanskje hadde hun rukket en audition i Hollywood. Hun gikk i hvert fall rett inn i rollen som tante Sofie.

Å, huffamei, å huffamei, hun var så sint, så fy!!

Hadde kommunestyresalen vært en fotballgarderobe, ville sportsjournalistene skrevet at hun ga politikerne en hårføner. Teateranmeldere ville bemerket at hun var glitrende i sin ukonvensjonelle tolkning av ordførerrollen. De ville kreditert formidlingen av ektefølt harme på innbyggernes vegne.

Kanskje var det godt å få tømt seg foran lokalpolitikerne. For mandag skal det mekles på samferdselsminister Knut Arild Hareides kontor. 

Dit skal ikke Jon Georg Dale. Han lister seg nok stilt forbi. 

For hadde han møtt ordføreren nå, ville det endt med vask av ører, munn og tannprodukter fra Jordan.  

Med klut. Og kost. Og såpevann.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.