Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Å bli gammel i Bærum

Til ordfører og andre ansvarlige for at kommunens innbyggere har det bra.

Nå må jeg bare si det til dere: Jeg gruer meg til å bli gammel i Bærum.

Om noen dager fyller jeg 63 år, og selv om jeg har Parkinson sykdom, håper jeg på å klare meg mange år i eget hjem. Alternativet skremmer meg.

Har dere foreldre eller venner, som bor på sykehjem eller i omsorgsboliger?

Det har jeg.

Først vil jeg si klart i fra, at det ikke er de ansatte jeg gruer meg for å møte når jeg ikke lenger klarer å stelle meg selv. Det jeg er redd for, er hva dere som sitter og kan bestemme, vil synes er standard en kan forvente på en avlastningsplass eller en bolig med service.

Det jeg er redd for, er at jeg kanskje må bo sammen med andre på et lite rom, der jeg bare har en seng og et nattbord som er plassen min.

Slik jeg opplevde å se en venn ha det nå rett før påske.

Da skjønte jeg hva faren min mente med å kalle sine opphold på avlastning, for oppbevaringsplassering.

Det jeg også er redd for, er at hvis jeg har fått en omsorgsbolig, så kan dere finne på å bestemme at den skal rives, og jeg må flytte ut, uten å vite hvor jeg må flytte.

Slik jeg nå opplever at min mor har det.

Dere har bestemt at Berger bo og behandling, og Berger omsorgsboliger skal rives. Men dere har ikke noe trygt svar, å gi mor eller oss pårørende, på at hun vil kunne bo der til en akseptabel bolig blir ledig til henne.

Det er vondt å se hva denne påkjenningen gjør med henne.

Jeg skal ikke uttale meg på andres vegne, men ville selv ha følt utrygghet som ansatt på Berger, nå når arbeidsplassen skal rives.

Takk til dere som jobber for at syke og gamle skal ha det godt! Lykke til med nye arbeidsplasser.

Som utenforstående, skjønner jeg forresten ikke at det er lønnsomt eller riktig å rive Berger heller, men det er en helt annen sak.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.