Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

766 kroner mer i året i kommunale gebyrer? Vi tviler

VANN OG AVLØP: - Om avgiftene harmoniseres, så må en også ta høyde for at det er behov for betydelige og omfattende oppgraderinger i vann- og avløpsinfrastrukturen i de nye kommunedelene, skriver innsenderne. Her fra et tidligere vannprosjekt på Nesøya.

I Budstikka 20. september kan vi lese at dagens askerbøringer må betale 766 kroner mer i kommunale avgifter etter sammenslåingen med Røyken og Hurum.

Det fremkommer i saken at regnestykkene tar utgangspunkt i at utgiftene harmoniseres. Det er vanskelig å se om det er en trykkfeil i saken, men om avgiftene harmoniseres, så må en også ta høyde for at det er behov for betydelige og omfattende oppgraderinger i vann- og avløpsinfrastrukturen i de nye kommunedelene.

Les også: Fortsatt mye rør om rør i Asker

Les også: Kjemperegning venter

19. september kan vi lese i Røyken og Hurum Avis at Røyken kommunes avløpsrenseanlegg ikke tåler flere store utbygginger på Spikkestad. Spillvannsnettet i deler av Røyken later til å være såpass sårbart at fullskala oppgradering er det eneste svaret. De svake punktene er gjengitt i kommunens nye hovedplan for vann og avløp, som vi i Asker Frp har skrevet om tidligere i denne avis.

Asker kommune skal ikke lastes regnestykkene til Norsk Familieøkonomi som legges til grunn for oppslaget i Budstikka 20. september. Men kommunen har ikke vært videre meddelsomme om hva sammenslåingen får av økonomiske konsekvenser for abonnentene i Asker kommune i dag.

766 kroner i økte årlige gebyrer synes lite gitt de store behovene som finnes i «gamle» Asker allerede, og som kommer i tillegg til å rydde opp i unnlatelsessyndene i Røyken og Hurum kommuner.

Undertegnede frykter at 766 kroner bare er en begynnelse på en enda større økning som vil komme når en har regnet på hvor mye prosjektene i Røyken og Hurum vil koste. Det er vel verdt å merke seg at det ikke foreligger estimater på mange prosjekter i hovedplanene i Røyken og Hurum.

Regnestykkene vi som politikere vil måtte stilles overfor når gebyrstørrelser skal vedtas i forbindelse med sammenslåingen vil måtte overstige 766 kroner i året. Det er disse tallene vi i første omgang etterspør, nå som festtalene om sammenslåingen har gjallet, også i denne avis, og hverdagen melder seg.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Hvor mye vil avgiftene øke for dagens abonnenter i Asker?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.