Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

50 prosent skatt er for høyt

Budstikka skriver 19. juli om oppussing av gamle bygninger det offentlige har fredet. Fredning av bygninger er noe Liberalistene mener er en uting. Vi vil ikke bruke skattepenger på en eneste fredet bygning, og vi ønsker å overlate det økonomiske ansvaret for eksisterende fredede bygninger til sivile. Er det ingen som frivillig vil betale for vern og vedlikehold, skal en bygning ikke forbli fredet.

Vi har ikke råd til dette sløseriet. Allerede er skatter og avgifter astronomiske. Du betaler mer til det offentlige enn du får selv når du jobber. En person med 500.000 kroner i inntekt og vanlig forbruk ender opp med å betale litt over 50 prosent i skatter og avgifter, ifølge Dine Penger.

Det gjør at alt blir dyrere. 

Det som vil hjelpe flest i Bærum er skattereduksjoner og redusering av det offentliges størrelse. For å få til dette må de andre liberale partiene – Høyre, Venstre og Frp – være villige til å leve opp til egen ideologi.

Foruten å avslutte sløseri er det viktig at Bærum kommune slutter å ta opp ny gjeld, for en stadig økning av offentlig gjeld gjør det umulig å kutte skatter og binder fremtidens velgere til dagens valgutfall. Det er direkte udemokratisk. 

Fremskrittspartiet, det å bygge svømmehaller til en halv milliard får dere overlate til private. 

Høyre, dere må slutte å sløse bort skattepenger på å skjære hull i Telenor Arena eller dele ut meningsløse miljøpriser. 

Venstre, vi kan ikke bruke alt som et omfordelingsprosjekt. Syklister og de som kjører tog, får betale for det selv. 

Det er på tide vi aksepterer individuelle valg og forskjeller. Alle er like mye verdt og skal ha samme muligheter. Utfallet skal ikke bli likt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.