Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

5.000 kroner mer til 1.380 minste- pensjonister

– Pensjonistene skal i 2021 ikke få redusert sin kjøpekraft, skriver stortingsrepresentant Hans Andreas Limi (Frp) fra Bærum.

– Pensjonistene skal i 2021 ikke få redusert sin kjøpekraft, skriver stortingsrepresentant Hans Andreas Limi (Frp) fra Bærum. 

Foto: KARL BRAANAAS

1.380 enslige minstepensjonister i Asker og Bærum får nå 5.000 kroner ekstra etter Frps gjennomslag i budsjettforhandlingene for 2021.

Fremskrittspartiet har alltid vært opptatt av å sikre pensjonistenes kår. Nå får de med lavest pensjon 5.000 kroner ekstra i året med virkning fra 1. juli neste år. 

Dette er et viktig gjennomslag som vil komme godt med for landets enslige minstepensjonister.

I tillegg har Fremskrittspartiet fått gjennomslag for at alle pensjonistene i 2021 skal sikres høyere pensjon ved at alderspensjonene reguleres på samme nivå som lønnsmottagere.

Pensjonistene skal i 2021 ikke få redusert sin kjøpekraft, men følge den alminnelige lønnsreguleringen som samfunnet for øvrig.

I flere år har pensjonistene fått redusert kjøpekraft. Årsaken er pensjonsforliket som Stortinget vedtok i 2011 mot Fremskrittspartiets stemmer. 

Pensjonsforliket innebærer blant annet at pensjonene reguleres i takt med den generelle lønnsveksten, minus 0,75 prosent hvert år. I år med liten forskjell på lønns- og prisvekst resulterer det ofte i redusert kjøpekraft. 

Arkitekten bak pensjonsforliket var Arbeiderpartiet. Fremskrittspartiet var, som eneste parti, imot pensjonsforliket og denne underreguleringen.

Underreguleringen blir det i 2021 en slutt på. Fordi landets pensjonister fortjener bedre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.