Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

40 gode ideer for fremtiden

KREATIVITET: Elevene fra Asker videregående skole gikk til topps i den lokale konkurransen. Foran: Kristian Krøgenes. Bak fra venstre: Idunn Grønset, Jesper Mohn Sten, Hanna Hole og Peder Aabakken. FOTO: EVA GROVEN
KREATIVITET: Elevene fra Asker videregående skole gikk til topps i den lokale konkurransen. Foran: Kristian Krøgenes. Bak fra venstre: Idunn Grønset, Jesper Mohn Sten, Hanna Hole og Peder Aabakken. FOTO: EVA GROVEN

40 ungdomsbedrifter konkurrerte tidligere denne uken om å erobre tittelen «ungt gründerskap» i Asker og Bærum.

Dette er Budstikkas lederartikkel fredag 22. januar 2016.

Det lokale mesterskapet er generalprøven før det store fylkesarrangementet Gründerexpo. I en tid med arbeidsledighet og behov for nye arbeidsplasser er de lokale ungdomsbedriftene et friskt pust.

Vil du svare på dette? Send inn leserbrev her

Bak arrangementene og mesterskapet står Ungt Entreprenørskap (UE). UE er en landsomfattende organisasjon med forgrening til landets fylker. Finansiert av både offentlige og private midler.

På UEs hjemmeside står det at «etablering av ungdomsbedrifter bygger på prinsippet om å lære ved å gjøre. I løpet av skoleåret skal dere bruke ulike fagkunnskaper på en praktisk måte og få erfaring fra å drive bedrift.»

For Akershus er det i gang 552 ulike aktiviteter der elevene iherdig utvikler ideer og produkter og starter egne ungdomsbedrifter. Mange av prosjektene foregår nettopp i Asker og Bærum.

Ungt Entreprenørskap skal få skoleelever til å interessere seg for å bygge bedrifter. Fra skrivebordsideer til varer og tjenester. Fra produksjon til forbruker.

Temaene er alt fra organisasjonsbygging til finansiering og markedsføring. Det gir ungdom både et praktisk og teoretisk innblikk i det som skal til for å realisere en idé og skape arbeidsplasser.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

På Thon Hotel Oslofjord var det yrende liv da 40 bedrifter skulle selge seg for juryen, som besto av medlemmer fra næringslivet i Asker og Bærum.

Årets vinnere kom fra Asker videregående skole. De hadde laget en reflekstusj. Nyttig og morsom for de yngste. «Her er det mange dyktige ungdommer og fremtidige entreprenører», sa jurymedlem Kathrine Ingerø som til daglig er direktør ved Sandvika Storsenter.

Les også: Asker-elever vant med lys idé

Les også: Ikke glem gründerne

Det lokale mesterskapet er et vorspiel til den store fylkeskonkurransen.

For elever i ungdomsskolen og i den videregående skole er arbeidet med ungdomsbedrifter et nyttig avbrekk fra den ordinære skoledagen. Elevene får brukt sin fantasi og skaperglede på en ny måte. De får også et første innblikk i hva som venter når årene med utdannelse er over og arbeidsdagen starter.

Dette er en viktig erfaring som næringslivet må vite å ta vare på. At lærerne følger opp programmene som Ungt Entreprenørskap har utviklet, bygger også forståelse og tillit mellom skole, næringsliv og ungdom.

Landet ønsker full sysselsetting. For å klare det må det skapes nye arbeidsplasser. Mange. Da er det viktig å bygge opp interessen blant ungdom for å starte egne bedrifter.

I dette perspektivet gjør Ungt Entreprenørskap en betydelig samfunnsinnsats.

Dette er Budstikkas lederartikkel fredag 22. januar 2016.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.