På 17. mai ble ballongselgere fratatt sin eiendom flere steder i landet, blant annet på Eiksmarka. Ikke engang noe så uskyldig som heliumballonger får være fri fra politikerne.

Les også: Takk for forbud mot heliumballonger

Les også: Her tar politiet med seg heliumballongene og drar

Under biffmiddagen – som i CO2-utslipp tilsvarer 2,4 liter bensin eller hundrevis, om ikke tusenvis av ballonger – tenker kanskje en av de ansvarlige politikerne: «I dag gjorde jeg en forskjell, jeg gjorde noe bra for miljøet. Jeg er en god person».

Senere, mens samme politiker mater hunden – som er mer forurensende enn en suv – tenker hun kanskje: Jeg hjalp! Jeg tok ansvar, jeg betyr noe for fremtiden.

Ingen politikvinne drømte noen gang som barn om å bli den som tar fra fattige ballongselgere levebrødet deres.

Ingen drømte nok heller, mens de slet seg gjennom Politihøgskolen, om å bli et verktøy for miljøpolitikere.

Miljøpolitikere som istedenfor å ta tak i reelle problemer velger symbolpolitikk som skader de svakeste.

Når politikere bruker politiet for å fremme sin visjon vil politi etter hvert gå fra å bli sett på som noen som tjener og beskytter til å bli noen som tvinger, hindrer og ødelegger.

Hvordan føles det for personen som ble ranet, for kvinnen som ble voldtatt, for mannen som ble slått? Det å vite at istedenfor å beskytte, etterforske eller hjelpe var politiet opptatt med ballonger kan ikke være veldig betryggende.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg håper dere hadde en god grunnlovsdag, Bærum, og vi håper vi en gang i fremtiden husker hva Grunnloven ble til for. Å beskytte individet mot tyranner, tyver, banditter og svindlere.