Skip to main content

Hetland klar for «Skal vi danse»

Aleksander Hetland skal vise om han er like mye løve på dansegulvet som han er fisk i vannet på beste sendetid på TV2.

Foto: ULF HANSEN

Den tidligere proffsvømmeren Aleksander Hetland (36) fra Grav inntar dansegulvet i beste sendetid. 

Fra lørdag 31. august skal den tidligere verdensmesteren i svømming Aleksander Hetland (36) underholde befolkningen i beste sendetid på TV2s «Skal vi danse».

Selv forteller han at han aldri har hatt en enste dansetime og at han begynner helt fra scratch når dansetreningen begynner på onsdag. 

– Jeg hadde synkronsvømming på en trening en gang, men det er ikke helt det samme, spøker Hetland, som mener at svømmingen absolutt ikke vil gi noen fortrinn på dansegulvet: 

– Man trener ikke balanse på land i det hele tatt. Men jeg vet hva det betyr å trene, og jeg har tatt coaching og teknikk – så en god partner, det skal jeg være. 

Håper på 90-talls boyband

Sammen med 11 andre kjente ansikter, deriblant Per Sandberg (59), tidligere håndballspiller Trine Haltvik (54) og tidligere Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær (50), skal Hetland konkurrere om dommernes og publikums gunst. 

– Jeg ser ikke på meg selv som noen favoritt, flere av de andre har danset før og er godt trent. Jeg håper bare at jeg ikke blir dårligst, og viser progresjon slik at jeg får være med så lenge som mulig, forteller han. 

Hva Hetland kommer til å debutere med på dansegulvet er enda ikke bestemt, men om han kunne velge ville TV-titterne trolig fått et skikkelig show. 

– Skikkelig 90-talls boyband-dans, det vet jeg i alle fall hvordan ser ut, men det tror jeg ikke er et alternativ, ler han. 

Dans, jobb og flytting

Høsten vil også bli ekstra hektisk for den tidligere gullmedaljevinneren da han planlegger å jobbe fulltid ved siden av konkurransen, i tillegg til at han skal flytte om to uker. 

– Jeg var litt usikker på om jeg skulle si ja til å bli med, med tanke på jobb og flytting. Det blir nok litt trangt om tiden nå, men det vil bli en opplevelse jeg ellers ikke ville fått, sier han. 

Isabel Raad (25), Per Sandberg (59), Bahare Letnes (29), Trine Haltvik (54), Victor Sotberg (28), Emilie Nereng (23), Aleksander Hetland (36), Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (30), Jan Tore Kjær (50), Christian Strand (39), Sandra Borch (31) og Adrian Sellevoll (21) tar til parketten fra lørdag av.Foto: TV2
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.