Skip to main content

Danse-Bærum krysser fingre for Jump Crew

De siste to ukene har danserne, som er mellom 10 og 13 år, stort sett vært på dansetrening når de ikke har vært på skolen eller sovet. Fredag kveld er de klare for finale i Norske talenter.

De siste to ukene har danserne, som er mellom 10 og 13 år, stort sett vært på dansetrening når de ikke har vært på skolen eller sovet. Fredag kveld er de klare for finale i Norske talenter.

Foto: KARL BRAANAAS

Fredag kveld er Jump Crew fra Østerås finalister i Norske talenter på TV2. Nå blir de heiet frem av samtlige dans og ballettskoler i Bærum.

Det er bare to uker siden dansegruppen Jump Crew gikk videre i Norske talenter til den store finalen som sendes direkte fra H3 Arena på Fornebu. Siden da har de knapt hatt en treningsfri dag.

– Først var det litt jubel og gråting, men så var det rett hjem for å sove og forberede seg til trening, sier kaptein i Jump Crew, Kristina Storvoll (13).

13-åringen innrømmer at dansegruppen allerede hadde tyvstartet på et nummer som kunne brukes i en eventuell finale. De siste to ukene har de stort sett bare danset.

– I finalen vil vi dele danseglede med hele Norge. Det blir noe helt nytt og kjempekult, sier Max Kjus (11).

Danseprofiler gratulerer

På sin vei til finalen har Jump Crew fått mye skryt fra dommerne i Norske Talenter. Nå får de også støtte fra Skal Vi Danse-profilen Merete Lingjærde, Bajazz ballettstudio, KGB dans og ballettskole og Kirsti Skullerud ballett og dansestudio.

– Vi trenger mangfold i dansen, sier Lingjærde som også er programansvarlig for bachelorstudiet i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Danselederne Siri Vestnes (f.v), Marianne Barsøe og Vibeke Vigeland er imponert over Jump Crew og ønsker dem lykke til i finalen.
Danselederne Siri Vestnes (f.v), Marianne Barsøe og Vibeke Vigeland er imponert over Jump Crew og ønsker dem lykke til i finalen.
Foto: Foto: Montasje

Hun trekker frem det positive ved at gutter og jenter danser sammen.

Lingjærde får støtte fra Marianne Barsøe i Kirsti Skullerud ballett og dansestudio og Vibeke Vigeland i Bajazz - som også er TV-dommer Mona Berntsens tidligere danseskole. 

– Jump Crew er inspirerende, og det er gøy at det er flere gutter som fronter dansen. De gutta der er så gode at jeg er fristet til å stemme på dem, sier Vigeland.

– Hele gruppa har en enorm danseglede. Det kommer tydelig frem på TV, mener Marianne Barsøe.

Siri Vestnes, daglig leder i KGB dans og ballettskole, mener Jump Crews TV-opptredener er med på å sette Bærums dansemiljø på kartet. 

– På vegne av alle i KGB ønsker vi Jump masse lykke til på fredag! De er rå på energi og sceneutstråling og vi håper at de lykkes, sier hun.

Takker foreldrene

Jump Crews danseledere, Beate Kleven og Åse Wergeland, er imponerte over arbeidskapasiteten til danserne sine, men trekker også frem foreldregruppen som en suksessfaktor.

– De gjør alt fra å bake boller, til å sy kostymer til opptredenene våre. Dessuten skaper de enormt engasjement rundt hele Jump, sier Kleven.

I finalen skal Jump Crew blant annet konkurrere mot to andre dansegruppene «MK» fra Hønefoss og «Quick Style Youth» fra Oslo. Dersom Jump Crew skulle vinne, vil dansegruppen være den første fra Bærum som gjør akkurat det.

Max Kjus og Kristina Storvoll trekker tror samholdet i Jump Crew er blant de viktigste grunnene til at akkurat de er blant de ti finalistene i årets utgave av Norske Talenter.

–Når det ikke er trening, får jeg nesten panikk. Jeg vet jo ikke hva jeg skal gjøre, sier Storvoll.

 Kjus mener ikke at treningsmengden har vært noe problem så langt.

– Det er lett å holde motivasjonen oppe når man vet at man skal få møte alle sammen på trening, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.