– Det var grusomt. Flammene sto over hustaket, sier en nabo, som bor overfor adressen hvor det brant.

Politiet meldte om brannen litt over klokken 12.30 onsdag. Brannen startet i en plastbeholder for papp og papir, og hadde begynt å spre seg til gresset og tregjerdet bak.

– Det var ekkelt. Dette kunne blitt katastrofe. Det var rett før det tok fyr i de buskene bak søppelstativene, sier Grete Westgård, som bor ovenfor adressen hvor det brant.

Godt samarbeid

Sammen med nabodamene Bente Lervik og Pernille Valebjørg, satte hun i gang med slukningsarbeidet. De som bodde på adressen hvor det brant var ikke hjemme.

– Vi skrek til hverandre og hentet bøtter med vann, og vannslanger. I tillegg fikk vi hjelp fra to snekkere som var i veien. Det var samarbeid av en annen verden, sier Grete Westgård.

Skryter av innsatsen

Brannvesen og politi kom til stedet like etterpå.

– Vi fikk melding om at det brant i en søppelboks og at man hadde forsøkt å slukke, men ikke lyktes. Da brannvesenet kom frem hadde gode naboer likevel klart å slukke brannen, slik at brannmannskapene ikke trengte å gjøre noe, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt, som skryter av innsatsen til nabodamene.

– Det er selvfølgelig prisverdig og bra at folk stiller opp for hverandre og hindrer spredning til bebyggelse. Det setter vi veldig stor pris, fortsetter han.

Politiet jobber nå med å finne ut hvorfor det begynte å brenne i beholderen for papp og papir.

– Vi har opprettet en sak på forholdet, og har kontakt med partene og tar avhør, avslutter han.