– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så syk. Jeg tenker veldig, veldig mye på døden, sier en gråtkvalt Christine Koht i den aller siste episoden av «Koht vil leve».

I samtale med journalist Joachim Førsund gir Koht uttrykk for at hun savner livet på rød løper og de fargerike kjolene hun gjerne blir forbundet med.

– Jeg elsker å stå på scenen, men jeg kommer ikke lenger til å greie det, sier hun.

Spøker med eget utseende

I januar i år kom nyheten om at askerbøringen er kreftsyk og måtte avlyse alle planlagte show. Ikke lenge etter startet A-magasinet podkasten «Koht vil leve». Der har journalist Joachim Førsund fulgt Christine Koht tett gjennom kreftbehandlingen og dagene hjemme i huset i Tønsberg der hun til daglig bor sammen med kona Pernille Rygg og to hunder. Christines mor, Kirsten Koht, deltar mye i podkasten.

Moren, samboeren og Christine selv håpet lenge at de skulle få feire bursdagen hennes 19. mai i Kirsten Kohts hage på Vakås. Det ble det ikke noe av, da Christine var for syk til å kunne delta.

De siste månedene har hun stort sett vært innlagt på Rikshospitalet i Oslo.

I podkastens siste episode kommer det frem at TV-personligheten blant annet har forandret utseende etter store mengder med kortisonbehandling.

Overfor Førsund klarer Koht såvidt det er å spøke litt med sitt nye utseende:

– Du ser hvem jeg ligner på, ikke sant? spør Koht Førsund, som svarer at komikeren kan minne om lederen i Nord-Korea.

– Kim Jong-un, ja! Jeg er klin lik, ikke sant? Det kan jeg faktisk bli i godt humør av.

Drømmer om en vanlig dag

Nå er planen at Koht, når hun er klar for det, skal operere bort det som er igjen av kreftsvulsten. Kohts lege, som også medvirker i podkasten, sier hun er optimistisk med tanke på operasjonen Koht snart skal gjennom.

– Jeg hadde nesten ikke turt å håpe at det skulle se så bra ut. Nå skal vi først fokusere på å operere bort det som sitter igjen, så blir det å følge med på kontroller, sier legen.

Selv innrømmer komikeren at hun flere ganger har ønsket å dø de siste månedene, og det eneste hun drømmer om er å få oppleve en helt vanlig dag igjen, uten store bekymringer.

– Jeg har en enorm livslyst, jeg synes det er så gøy å leve. Slutten av denne podkasten er så åpen, sier Koht.