Vår kjære venninne Cathrine Wahlstrøm Tellefsen døde 15. desember. Cathrine ble født 16. april 1967.

Hun vokste opp på Stabekk med Ruth, Trygve og søstrene Marianne og Wenche, hun var et elsket barn. I barndomshjemmet var det kjærlighet, utviklende samtaler og døren sto åpen for alle.

Cathrines skolegang var på Jar, Ringstabekk og Stabekk. Etter vgs studerte Cathrine økonomi, deretter fysikk ved UiO med mastergrad i astrofysikk. Hun startet som forsker I NILU, men hennes store pedagogiske talent og interesse førte henne til lektoryrket ved Asker og Valler vgs.

Siden 2010 jobbet hun på UiO som førstelektor, i tillegg forfattet hun flere lærebøker i fysikk og naturfag for vgs. I 2021 etablerte hun KURT (Kompetansesenter for Undervisning i Realfag og Teknologi) som hun ledet frem til det siste. Cathrine mottok flere høythengende priser bla Olav Thon-stiftelsens pris for fremragende undervisning.

Fra barneårene spilte Cathrine tennis, håndball, piano og sang. Hun var livsglad, omsorgsfull, inspirerende, klok, en naturlig leder som fikk mennesker til å føle seg vel og sett. Hun var opptatt av jenters ressurser og muligheter.

Cathrine elsket sin familie, sin kjære mann Tellef og døtrene Signe, Hedda og Helene. Sammen skapte de et harmonisk hjem med mye liv, sang og musikk. Døtrene er svært like sin mor.

Vi venninnene har fulgt hverandre siden barneårene. Vi trente blant annet tennis på Jar tennisklubb og sammen ble vi kretsmestere for juniorlag. Dette la grunnlaget for venninneklubben KSB, som fortsatt er en viktig del av alles liv.

Cathrine var vår egen briljante venninne – vi vil aldri glemme hennes gode smil, deilige latter og herlige kreative sjel. Tusen takk for kjært vennskap i 50 år.

Christine, Hege, Sabine, Kristin, Sunniva og Gunn Anett