Ruud videre i fransk turnering - nærmer seg topp 100 i verden

AVANSERER IGJEN: Casper Ruuds er nummer 108 i verden.

AVANSERER IGJEN: Casper Ruuds er nummer 108 i verden. Foto:

Casper Ruud er nå verdens 108. beste tennisspiller, og feiret det med å slå belgiske Kimmer Coppejans.

DEL

RUUD-COPPEJANS 2-0 (7-5, 6-3)

Casper Ruud (18) fra Snarøya klatret til 108.-plass og bestenotering på mandagens ferske verdensranking i tennis - fire plasser opp fra forrige uke.

18-åringen tapte kvartfinalen i Challenger-turneringen i Lyon forrige uke, men tok nok poeng til å gjøre et nytt byks på verdensrankingen. Andy Murray er fortsatt verdensener.

LES OGSÅ: Ruud tapte for 16-åring i Frankrike

Mandag spilte nordmannen første runde i en challengerturnering i franske Blois. Der møtte han belgiske Kimmer Coppejans, rangert som nummer 174 i verden. Ruud fikk nok å stri med, og etter å ha tatt en pause for å få medisinsk tilsyn, ristet Ruud problemene av seg og og brøt til 7-5 i det første settet. Det var på stillingen 1-2 at Ruud måtte ta en medisinsk timeout for å stoppe en blødning på det ene kneet.

– Det var kun snakk om et lite kutt som begynte å blø. Jeg vet ikke akkurat hva som skjedde, men han var borti racketen eller et gjerde eller noe. Det var ikke så alvorlig, sier pappa Christian Ruud til VG.

På stillingen 2-1 i det andre settet brøt Ruud igjen, og vant til slutt settet 6-3.  

US Open i sikte

Etter den andre franske turneringen på to uker skal han gjennom en treningsuke før han skal spille to nye challengerturneringer i Tyskland i Marburg (3/7) og Braunschweig (10/7).

LES OGSÅ: Sikret sølv og bronse i lag-NM

Etter det skal han etter planen ut i kvalifisering til ATP-turneringer. Hovedturneringen i US Open i slutten av august er det neste store målet.

Artikkeltags