I dag er Casper Ruud nummer 94 i verden

I VERDENSTOPPEN: Casper Ruud er nå blant verdens 100 beste tennisspillere. FOTO: TRINE JØDAL

I VERDENSTOPPEN: Casper Ruud er nå blant verdens 100 beste tennisspillere. FOTO: TRINE JØDAL Foto:

En barriere er brutt - Casper Ruud (20) er for første gang blant verdens 100 beste tennisspillere.

DEL

Suksess i ATP-turneringene i Brasil i det siste har gjort at Casper Ruud rykker 14 plasser opp på siste ATP-ranking - fra 108.-plass til 94. plass.

20-åringen er den norske spilleren med nest beste rangering gjennom tidene, bare hans far, Christian Ruud, har vært høyere rangert, med 39.-plass som best.

Tapte semifinale

Men finaleplassen i São Paulo, Brasil, var Casper Ruud sjanseløs på.

Han kjempet heroisk, men det ble for tøft i semifinalen i ATP-turneringen i São Paulo mot Christian Garin lørdag kveld. Chileneren vant 2–0 (6-4, 6-4), og grusla finaledrømmen for Casper Ruud.

Det var vel egentlig ikke stort å si på at chileneren vant. Han var hakket bedre enn Ruud gjennom hele kampen, og vant fortjent.

LES OGSÅ: Casper Ruud tapte i Brasil - finalemuligheten røk

Til California

Det begynte tungt i det første settet for nordmannen, og selv om Casper Ruud vant kampens første game, måtte 20-åringen slite for å holde sitt eget servegame. Og i chilenerens første servegame, servet Garin gamet inn blankt. Allerede i det tredje gamet brøt Christian Garin Ruuds servegame, og det så slett ikke lyst ut for nordmannen.

Begge spillerne holdt sine servegame i resten av det første settet, og med litt flaks i det tiende gamet, servet Garin settet til 6–4.

Også det andre settet begynte skrekkelig for tennisspilleren fra Snarøya. Chileneren fra Santiago brøt Ruuds servegame umiddelbart. Ruud svarte og brøt tilbake i det andre gamet, før 22-åringen fra Chile svarte med å bryte Casper Ruuds andre servegame i settet.

Deretter holdt begge spillerne sine servegame frem til chileneren til slutt vant 6–4 i det som ble det siste og avgjørende settet.

Allerede kommende uke er tennisspilleren fra Bærum og Norge i gang igjen. Han pakker treningsbagen og setter seg på flyet California, der han skal spille en turnering i Indian Wells.

Artikkeltags