I double møtte Ruud og Durasovic det indiske paret Yuki Bhambri/Saketh Myneni, etter å ha tatt hver sin overbevisende singleseier fredag.

Det norske paret startet med å bryte inderne, men ble brutt direkte tilbake. Fra stillingen 2-2 gikk den norske duoen opp til 5-2 og tok greit hjem det første settet med 6-3.

I det andre settet ble det jevnere. De indiske spillerne begynte å bli varme i trøya. Doubleeksperrtene fikk settets eneste brudd, og India dro i land settet med 6-3.

Det norske paret klarte å bryte først til 3-1 i avgjørende sett, så seg aldri tilbake og tok hjem settet og kampen 6-3. Ruud viste hvorfor han er ranket som nummer to i verden, for han leverte volleyspill av høy klasse.

Seieren betyr at Norge neste år får spille kvalifisering til hovedturneringens gruppespill.

– Viktor er MVP

Durasovic løftet også spillet sitt kraftig i par med Ruud og har virkelig tatt store steg.

– Dette er det beste vi har levert i Davis Cup på norsk jord. Vi har spilt feilfritt, og jeg mener Viktor har vært MVP (mest verdifulle spiller), som vi sier. Vi spilte bra begge, og dette var virkelig gøy, sa Casper Ruud til VG TV.

– Det var helt vilt sånn Viktor hamret inn returer. Vi løftet hverandre opp på en god måte. Jeg følte at dette var gangen vi skulle ta dem.

Makkeren var også fornøyd.

Et bra steg

– Bra for oss å vinne i dag og løfte selvtilliten vår som lag. Jeg føler vi har tatt et bra steg framover, sa Durasovic.

– Vi har ikke trent så mye double. I dag fungerte det, og med litt bedre marginer kunne vi vunnet 6-3.

Selv om oppgjøret er avgjort etter tre av fem kamper, er Norge er pålagt å spille den fjerde kampen også. Da slipper en av reservene til.

– Det var viktig å slå et godt indisk lag. Vi er fornøyd med 3-0-seier, og ingen av oss skal spille den fjerde kampen, sa Ruud til VG TV.

(©NTB)