– Det var utrolig. En berg- og dalbanekamp. Jeg startet bra og ledet klart, men han hevet spillet sitt. Han begynte å serve fantastisk, og da var det vanskelig å få til noe særlig, sa Ruud til Viaplay.

– Men jeg avsluttet på et godt nivå og vant tiebreaket 7-0. Man vet jo aldri helt hvor han står, sa Ruud etter seieren.

Kampen endte 6-1, 4-6 og 7-6 (7-0) i nordmannens favør.

Fort gjort

Bublik har en god serve som vanligvis fungerer. Kasakhstaneren var aldri interessert i lange ballvekslinger mot nordmannen. Ruud klarte å bryte direkte til 2-0. Han klarte også å ta seg til 4-0-ledelse med et nytt brudd. Han kunne serve hjem det første settet med 6-1.

I det andre settet hadde Ruud muligheten til å bryte Bubliks serve et par ganger uten å lykkes. Det var Bublik som hadde første servebrudd, og det var på stillingen 5-4 og settball.

Bublik klarte å heve spillet sitt og presset Ruud til å gjøre feil. Det var plutselig han som styrte kampen. Ruud falt i kvalitet, spesielt i returspillet sitt og fikk problemer med å sette motstanderen under skikkelig press.

Lettet

Det avgjørende settet endte likevel i tiebreak. Der var Casper Ruud suverent best og vant 7-0. Det var en tydelig lett nordmannen som tørket svetten etter kampen.

– Dette var en krevende og supervanskelig kamp. Bublik er en uberegnelig motstander, men heldigvis vippet det den rette veien, sa Viasats tennisekspert Øyvind Sørvald.

Ruud og Bublik møttes to ganger i fjor. Ruud vant i Miami Open, mens Bublik vant i Davis Cup. Ruud står nå med 5-1 i de seks kampene dem imellom.

Fjerdeseedede Ruud møter serberen Laslo Djere i 4. runde, sannsynligvis på tirsdag.