Skip to main content

Tar barna med på byplanlegging i Sandvika

Femåringene Safia og Heran fra Hamangskogen barnehage er med og tegner sine drømmer om Sandvikas fremtid. Bærum kommunes Anne Trine Hoel har lagt til rette for en uke hvor planer for byen presenteres for innbyggere i Bjerkaasgården midt i Sandvika. Til venstre på bildet står Hannah Nilsen fra Hamangskolen barnehage.  

Foto: Trine Jødal

– Bedre lekeplasser med hamburgerbar. Det trenger Sandvika, sier Castiel (5) fra Hamangskogen barnehage på seminaret om fremtidens by.

Femåringen er på åpningen av ByLab Sandvika mandag formiddag. Sammen med de andre barna i barnehagen tegner og forteller han hvordan han ser for seg fremtiden i Bærums by.

Ved siden av bedre lekeplasser med hamburgerservering er det en ting til han er klar på.

– Vi må også ha mer politi.

Castiel fra Hamangskogen barnehage ønsker seg flere lekeplasser, gjerne med servering av hamburgere i Sandvika. Stella maler også sine fremtidsdrømmer om byen.

Foto: Trine Jødal

Gjør Sandvika-planer mer kjent

Bakgrunn for ByLaben, som varer ut denne uken, er at kommunen ønsker å gjøre arbeidet omkring og planene for byutviklingen i Sandvika mer tilgjengelig for alle.

De siste som har levert tegninger for Sandvika sentrum er Andenæs-gruppen. 

I den gamle Bjerkaasgården i sentrum er alle fremtidens planer samlet.

De som nå sitter og skisserer nye  Sandvika vil vite hvordan beboere og brukere, unge som gamle, oppfatter og bruker byen:

  • Hva er gode steder eller utrygge områder?
  • Hva savnes i byen?
  • Hva skal til få å skape et godt byliv?
    Fra togstasjonen inn mot dagens gågate kan Sandvika bli seende slik ut hvis Andenæs Gruppen får det som de vil i nye Sandvika.

Et pilotprosjekt

– Bylaben er et pilotprosjekt hvor prøver ut ulike medvirkningsformer. Det er lagt opp til et variert program, med både ByLab-verksteder, foredrag, frokostmøter, «ta-en-Sandvika-prat» med planledelsen og gjestebud. Ved gjestebud vil byplanleggerne avlegge besøk til blant annet Varmestua, Fellesverket og Bærum kommune sitt Ungdomsråd, slik at vi også blir kjent med deres syn på og hvordan de bruker Sandvika. I tillegg skal det være informasjonsmøte og idèverksted om utfyllingsområdet på Lakseberget, sier byplanlegger i Bærum kommune, Anne Trine Hoel.

Kommnunen vil ha egne ByLab-verter på plass i Sandvika som svarer på de fleste spørsmål omkring arealplanene og hvor publikum inviteres inn til å si sin mening om Sandvika.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.