Skip to main content

Dette er utsikten fra Askers nyeste benker

Benkene ved nye stasjonsbygget i Asker sentrum vender inn mot byggets butikker og restauranter, fremfor torget som ligger ved bygget. 

Foto: Ole Christian Nymoen

De nye benkene utenfor stasjonsbygget i Asker sentrum står vendt inn mot bygget, fremfor ut mot torget. Det er meningen, sier eiendomssjefen. 

Det nye stasjonsbygget ved Asker stasjon har fått benker langs siden av bygget som vender ut mot torget i Asker sentrum. Men det er spesielt én ting forbipasserende stusser over, når de går forbi. 

Fremfor å vende mot solen og det åpne torget, er de vendt mot stasjonsbygget og de store glassrutene til Narvesen, Espresso House og restauranten Glorioso Kjøtt & Fisk.

– Det ser jo ikke så bra ut. Min første tanke er at de står feil vei, sier Anne Marie. 

Sammen med mannen har hun tatt turen fra Helset i Bærum og til Asker sentrum. Benkene kom opp ganske nylig og de to stusset første gang de satte sine øyne på det nye stasjonsbyggets utside. 

– Det virker som at noen har dummet seg litt ut, sier Tor, mannen til Anne Marie. 

– Er meningen

Det er Bane NOR som står bak både oppussingen av stasjonsbygget, samt benkene som står på utsiden av bygget. 

Hele rekken langs det nye Stasjonsbygget i Asker er vendt mot bygget, fremfor utover mot torget.

Foto: Ole Christian Nymoen

Ifølge eiendomssjef i Bane NOR, Monica Leirvik, er det ingen som har dummet seg ut. Benkene skal stå vendt mot bygningen. 

– Det skal komme opp en uteservering, så planen er å ha bord og stoler stående ved benkene, forklarer hun. 

– Men kunne ikke dette ha vendt ut mot torget?

– Nei, det går en bilvei på andre siden for varetransport til restaurantene. Dessuten er det sykkeltrafikk på stedet, så det var ikke mulig å gjennomføre. 

Bane NOR har søkt kommunen om å få sette opp bord og stoler. Saken er fortsatt i behandling hos kommunen, men Leirvik håper å få det i orden i nærmeste fremtid. 

Men som en ansatt på Espresso house sa: 

– Det ser litt merkelig ut.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.