Det har lenge vært kjent at eierne av Byggmakker-kjeden, det finske byggevarekonsernet Kesko, besluttet at selskapets butikker skal drives av selvstendige kjøpmenn med lokalkunnskap om eget marked og kundegrunnlag. Nå er de to siste egeneide butikkene solgt til Skattum på Gjøvik – og Byggmakker Skui er altså en av dem. Butikken på Brobekk i Oslo er den andre.

– Med dette kjøpet tar vi opp konkurransen i et voksende marked i Stor-Oslo, sier styreleder Ted Skattum i Skattum Handel AS.

Overtar 4. april

Byggevarehuset på Skui blir fortsatt en del av Byggmakker, men nå som et kjøpmannsdrevet varehus.

Nye Byggmakker Skattum overtar lokalene på Skui 4. april. Der skal de 6.000 kvadratmeter av Strand Invest Bærum – eid av familien Strand Molle, som har drevet med trelast og byggevarer på Skui i over 100 år.

14 byggevarehus konkurrerer

Byggmakker Skui omsetter for om lag 70 millioner kroner i året, og har nærmere 30 ansatte. Det er ett av hele 14 byggevarehus i Asker og Bærum – med Maxbo og XL-Bygg som de best representerte kjedene med henholdsvis fire og tre butikker lokalt.

Den største konkurrenten er likevel Coop Obs Bygg Bærum, som åpnet dørene til sitt nye varehus på Rud 26. mars i fjor. Ambisjonen deres er å omsette for 100 millioner kroner i år.

LES OGSÅ: – Høytrykk på byggevaremarkedet

Satser på Stor-Oslo

Skattum Handel har røtter tilbake til 1893 og driver i dag åtte byggevareutsalg på Østlandet, konsentrert i Oppland og Hedmark. Med oppkjøpene i Bærum og Oslo er strategien å styrke Byggmakkers posisjon i Stor-Oslo.

– Kjøpet vil gi oss større volum og tilgang til et stort og interessant marked. Oslo er Europas raskest voksende hovedstad og vil vokse med 200.000 innbyggere de neste 15 årene, noe som vil kreve minst 100.000 nye boliger, sier Ted Skattum.

– Skal komme kundene til gode

Byggmakker-butikken på Skui skal inngå i en større Skattum-gruppering på Østlandet, med en samlet omsetning i år på rundt 800 millioner kroner.

– Eierskiftet vil gjøre at virksomhetene kjennes igjen av de faste kundene. Samtidig er målet å styrke både logistikk og innkjøpsvilkår, noe som vil komme både proff- og forbrukerkunder til gode, sier Skattum.