Stipend søker talenter

VINNER: Mathilde Dreier Johnsen fikk kulturstipendet i fjor og har brukt det til kurs.FOTO: KARL BRAANAAS

VINNER: Mathilde Dreier Johnsen fikk kulturstipendet i fjor og har brukt det til kurs.FOTO: KARL BRAANAAS

Nå kan du foreslå kandidater til Budstikkas idretts- og kulturstipender. I fjor vant skiløper Magnus Bøe og fiolinist Mathilde Dreier Johnsen.

DEL

Hvert år gir Budstikka stipend til to talenter i alderen 15 til 20 år på kultur og idrettsfronten.

– Stipendet ga meg mulighet til å delta på kurs med fantastiske lærere. Blant annet på Sommerakademi Voksenåsen, der jeg fikk spille solistrepertoar for lærere fra Europa, sier Mathilde Dreier Johnsen (19) fra Jar.

Vil bli proff musiker

– Hva er planene fremover?

– Jeg skal gjøre ferdig Bacheloren i Utøvende musikk ved Barratt Due, deretter tenker jeg å fortsette på en Master. Jeg er glad i det symfoniske repertoaret, og vil gjerne ha fast jobb i et symfoniorkester. Men jeg liker også å arbeide med barn og ungdom, så jeg ønsker også å undervise ved siden av og være utøvende musiker, sier hun.

Hennes lærer, Eileen Siegel, sa dette om henne i forkant av stipendutdelingen;

– Hun er en smart musiker. Hun er hardt arbeidende og har gjort enorme fremskritt. Hun kan nå veldig langt, og har en flott fremføring.

LES OGSÅ: Unge bæringer fikk Budstikka-stipender

Gull i Ungdoms OL

Magnus Bøe (18) hadde vunnet to gull i Ungdoms OL da han fikk stipendet. Og tidligere samfunnsredaktør i Budstikka Tor Christian Bakken fortalte under stipendutdelingen at sportssjefen ved NTG på Geilo roste sin elev Bøe. Magnus Bøe begynte sent med langrenn, men sportssjefen mente han har hatt en forbløffende utvikling.

LES OGSÅ: Vant gull - kan slippe grensevakt mot Nord-Korea

– Budstikka vil gjerne bruke sine stipend til å gi unge talenter et lite dytt. Vi har mange eksempler på at stipendvinnerne er blitt nasjonale og internasjonale stjerner, og synes det er og meningsfylt å få gi et bidrag på veien, sier sjefredaktør Kjersti Sortland.

Budstikka deler ut stipender pålydende 30.000 kroner, og det handler om lokalpatriotisme ifølge Sortland;

– I Budstikka synes vi det er fint å få være med og bidra lokalt, utover det å utgi daglig avis. Vi ønsker å være medspillere i det lokale kultur- og idrettslivet. 30.000 kroner ekstra kan være et vesentlig bidrag i en tidlig fase, for unge med spesielt talent, sier hun.

Og nå har du sjansen til å forslå en som fortjener et stipend. Forslag på kandidater kan sendes kultur@budstikka.no og sport@budstikka.no før 12. april. Stipendene deles ut på Budstikkas generalforsamling tirsdag 25. april.

Artikkeltags