#19 Sarah Herlofsen (36) Asker
Det å snakke om kreft med barn er vanskelig. Derfor skrev jeg boken «Hva er egentlig kreft?» Jeg ville bruke min kunnskap som biolog og min erfaring som mor til å forklare sykdommen på barnas premisser.
Jeg har lest boken sikkert tusen ganger med barna mine. I starten var det ikke lett, men nå har det blitt like vanlig å snakke om kreft som å snakke om lekser eller fotballkamp.
begynte på Montessori i Vollen i august.
LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus
Det er viktig å passe på hvordan vi snakker med barna. Forteller vi om slemme celler, kan de lett se for seg at kreft er et farlig monster. Det er best å si at cellene ikke er slemme, men syke og at vi har mange verktøy for å fjerne disse syke cellene fra kroppen igjen. Jeg bruker mange eksempler og bilder barna kan forholde seg til. På denne måten blir det mye mindre skummelt. Det har blitt mitt hjerteprosjekt å reise rundt på skoler og forskjellige tematreff for å hjelpe andre å snakke om kreft.
Nå er boken utgitt på tysk. Mitt eget morsmål. Jeg har skrevet kontrakt med et stort forlag og det er spennende å se om den blir oversett til flere språk. Den skal i hvert fall utgis på samisk neste år.
Alle de fine tilbakemeldinger har ført til at jeg er i ferd med å skrive en ny bok. Et av barna mine er sterkt plaget av allergi. Akkurat på samme måte som kreft er det viktig at barn også får forklart denne sykdommen på sine egne premisser.