#48 Halvard Storli Holm (37), Kolsås

Det å få lov til å skape ting med mine egne hender og lage noe fra begynnelse til slutt er det beste med denne jobben. Møbelsnekker er et fysisk yrke. Alltid i aktivitet, aldri stillesittende. Det er viktig for meg.

Det var kanskje ikke helt tilfeldig at jeg havnet her, for jeg har alltid vært glad i å snekre. Lafte kan jeg også. Men jeg valgte barnevernsstudiet først, og fikk jobbe både i skole og barnehage. Men så gikk jeg lei, og valgte Møbelsnekkerskolen i Mysen i stedet.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Jeg møtte Mia fra Nesbru og vi har vært samboere i snart 15 år. Vi fikk Sigmund for 6 år siden – og for seks måneder siden kom Tormod til verden. I mellomtiden har vi flyttet fra Oslo til leilighet i Løkenhavna, og der skal jeg snart være pappa på fulltid i et helt halvt år. Fra desember til nærmere sommeren.

Å være pappa er slitsomt, men også veldig morsomt og kult, og jeg gleder meg til å komme nærmere gutta våre og familien.

Jeg tror det blir godt med et avbrekk i hverdagen. Jeg jobbet i snekkeravdelingen til Messetjeneste fra 2012 og ble med videre over i Mølladammen Snekkeri, da dette ble etablert i fjor høst. Og jeg vet allerede nå at jeg vil glede meg til å komme tilbake på jobb igjen når pappapermen er over. Jeg trives så godt med det jeg gjør, og slik håper jeg det vil fortsette resten av livet.