#81 Jakter på fast jobb

VAFFELSELGER: Emile Kvalø Holter jobber frivillig i vaffelkiosken som Ung i jobb i Bærum nylig har åpnet i Sandvika. – Det er veldig hyggelig å jobbe her. Det er viktig å være aktiv når man skal skaffe seg en jobb, derfor velger jeg å jobbe her på fridagen min, sier Høvik-jenta.

VAFFELSELGER: Emile Kvalø Holter jobber frivillig i vaffelkiosken som Ung i jobb i Bærum nylig har åpnet i Sandvika. – Det er veldig hyggelig å jobbe her. Det er viktig å være aktiv når man skal skaffe seg en jobb, derfor velger jeg å jobbe her på fridagen min, sier Høvik-jenta. Foto:

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Emilie Kvalø Holter.

DEL

#81 Emilie Kvalø Holter (24), Høvik.

Jeg prøver å gjøre alt jeg kan for å få meg en fast jobb. Det er derfor jeg jobber frivillig her i vaffelkiosken i Sandvika.

Jeg har fri på onsdager fra jobben på Nille på Bekkestua. Jeg synes det er mye bedre å jobbe her den dagen jeg har fri enn bare å ligge på sofaen og se på tv. Dessuten er det veldig koselig å jobbe her fordi kundene er så hyggelige og blide. Og vi får masse skryt for de gode vaflene.

Det er viktig å være positiv i tankegangen når man skal finne seg en jobb. Jeg har hatt flere lærling- og praksisplasser etter at jeg var ferdig med videregående og folkehøgskole for to år siden. Men ingen av jobbene har ført til en fast stilling. Og det er det jeg så gjerne vil ha sånn at jeg kan begynne med voksenlivet mitt og flytte hjemmefra.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Det er helt greit å bo hjemme hos foreldrene mine, men jeg har ikke lyst til å gjøre det så mye lenger. Drømmen er å få en fast jobb slik at jeg kan få kjøpt meg en leilighet. Aller helst i Oslo, for der bor mange av vennene mine.

For tiden har jeg en praksisplass hos Nille. Der jobber jeg fire dager i uken. Jeg liker meg godt der og håper jeg kan få fortsette i en fast stilling etter at praksisperioden går ut. Derfor prøver jeg hele tiden å gjøre en så god jobb som mulig. For gjør jeg det så tenker jeg at det til slutt er noen som vil gi meg en fast jobb.

Mette Sjølie

mette.sjolie@budstikka.no

Artikkeltags