#21 Dot Elisabeth Bergh (58) Hosle

For meg som har cerebral parese er det ekstra viktig å holde meg i bevegelse. Dessuten trenger kroppen min motstand. Det er derfor ridning er så bra.

Når jeg rir gjør hestens bevegelser at jeg får mindre spenninger i muskulaturen. Dessuten er ridning veldig god balansetrening.

Jeg begynte med terapiridning da jeg var 6–7 år på Hamang gård. Men da jeg kom i 16-17-årsalderen var det andre ting som fristet mer. Jeg fortsatte med idrett. Det har jeg alltid gjort. Det ble mye svømming og alpint.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Det er stort sett greit å drive med all slags idrett selv om man har cerebral parese, ting må bare bli tilrettelagt. I det daglige livet er det heller ikke noe stort handikap. Jeg klarer det jeg vil, og jobbet i en 100 prosent stilling helt til for 13 år siden.

Det at jeg hører dårlig kan ofte være et større hinder. Men dagens høreapparater er veldig avanserte, dessuten er jeg flink til å lese på leppene.

Terapiridning tok jeg opp igjen for et par år siden. Det angrer jeg ikke på. Det er veldig bra trening for meg. I fjor var jeg med på en dressurkonkurranse. Det var gøy, så det blir det flere av.

Akkurat som det blir i den «egentlige» idretten min – vannski. Det er VM på hjemmebane til sommeren. Der er målet å ta medalje.