#76 Anja Celine Winger (44), Fossum.

Jeg synes det er deilig å sykle. Man får god tid til å tenke igjennom alt mulig rart på vei frem og tilbake til jobb, både det som skjer på jobben, og det som skjer hjemme. Det er litt meditasjonstid, og indre konkurranse med å sykle forbi andre. Jeg sykler stort sett hele året. Det er gøy.

Elsykkelen har jeg hatt i halvannet år. Så langt har jeg syklet 5.000 kilometer, noe som tilsvarer en strekning fra Nidarosdomen til Santiago de Compostela i Spania. Det går så det suser, og jeg bruker den til alt. Det er det eneste transportmiddelet jeg har i tillegg til buss.

Bilen jeg hadde var gammel, så jeg vraket den og gikk over på elsykkel i stedet. Jeg brukte den altfor lite i forhold til hva det koster å ha den. Hvis vi skal reise, så låner vi bare en bil.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Jeg har syklet til jobb mer eller mindre i alle de syv-åtte årene jeg har jobbet i Akershus fylkeskommune. Før det bodde jeg i Tromsø, og da syklet jeg ikke så mye.

– Vi har en veldig fin sykkelkjeller på arbeidsplassen i Akershus fylkeskommune i Oslo, så jeg får vasket den om vinteren. Det er jeg nødt til – ellers ruster den. Det hadde vært vanskelig å sykle til jobben hvis ikke forholdene hadde ligget til rette for det.

Jeg har en vanlig sykkel også, men det er ikke så gøy å sykle med den når man har syklet med elsykkel. Det føles som sirup.

Kim van der Linden

[email protected]