Skip to main content

Budstikka-journalister vant pris

Erik Tangen og Ole Christian Nymoen med det synlige beviset på at de har vunnet «Åpen klasse» under utdelingen av Snusprisen for 2020.

Erik Tangen og Ole Christian Nymoen med det synlige beviset på at de har vunnet «Åpen klasse» under utdelingen av Snusprisen for 2020.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Budstikka-journalistene Erik Tangen og Ole Christian Nymoen vant pris for saken «Begge foreldrene døde av koronavirus på ett døgn». 

Saken handler om Tove Lermo, som mistet begge foreldrene på ett døgn

Egil Lermo (78) døde hånd i hånd med sin kone i respirator på Bærum sykehus. Dagen etter døde kona Hanna Karine (77) på samme rom. Egil og Hanna Karine Lermo tilbragte den siste uken av sine liv på samme rom, lagt på hver sin respirator.

– En dødsannonse resulterte i det som juryen mener er en av de aller sterkeste sakene som er laget under pandemien i Norge. Historien om ekteparet, som hadde vært gift siden 1966, er omsorgsfullt gjenfortalt av ekteparets datter, til to journalister i Budstikka – som deretter bearbeider råstoffet med nøktern og presis dramaturgisk kraft, skriver juryen i sin begrunnelse. 

Journalistene selv var svært fornøyd med å motta prisen «Åpen klasse», som er én av tre priser som deles ut av Akershus Journalistlag for beste journalistiske arbeid 2020. 

– Det er selvfølgelig med stolthet og stor glede at man mottar denne prisen, med tanke på alt det gode arbeidet folk har lagt ned det siste året. Erik og jeg er beæret, sier Nymoen, som takker Lermo for åpenheten i en vanskelig tid. 

Lisbeth Andresen fra Romerikets Blad vant prisen for Årets foto med bildet «Bonde på fire hjul», mens Martin Holterhuset, Bjørn Ivar Bergerud og Kine Tømmerdal fra Romerikets Blad vant Snusprisen for «Døden på sykehjemmet». 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.