#7 Tone Kavlie-Jørgensen Økland (54), Bekkestua

Jeg startet denne butikken for 14 år siden da jeg var i barselpermisjon med min datter.

Før jeg kom til Verksgata lagde jeg tingene selv, hadde kurs og stilte ut kunst i kjelleren på den gamle skolebygningen på Bærums Verk.

Jeg ville ha en frodig butikk hvor alle kan gå på skattejakt og finne noe de vil ha. Det er gøy å ha en butikk som er helt forskjellig fra andre butikker. Jeg blomstrer når jeg får være vertinne for butikkens hyggelige gjester.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Den historiske bebyggelsen og nærheten til naturen gjør Handelsstedet Bærums Verk til et fantastisk hyggelig sted med en flott atmosfære. Det er et veldig bra miljø med hyggelige kunder og gode kolleger.

Julen er helt spesiell og stemningsfull på Bærums Verk. I ukene før jul er det særdeles travelt her – og kjempegøy. Butikken blir altoppslukende, og det blir knapt med søvn. Den administrative jobben med papirer og innkjøp er også ganske stor. Det må gjøres etter stengetid.

Barna mine har levd med en mor som har drevet denne butikken i omtrent hele oppveksten deres. I november og desember er det unntakstilstand hjemme hos oss – da er det VannPerlen som har førsteprioritet. Heldigvis har jeg en fantastisk mann som steller og ordner hjemme i denne perioden.