#1 Kronprins Haakon (45), Skaugum

Jeg var veldig heldig som fikk vokse opp i Asker. Det var – og er – helt fantastisk å bo her, så landlig og samtidig sentralt.

Da jeg var barn, drev vi med masse aktiviteter ute. Ofte syklet vi til Semsvannet for å bade. Vi spente på oss skiene på jordet ved Jansløkka og gikk av gårde. Og så spilte vi fotball på Føyka. Jeg var med på seilkurs med Mattis på Børsholmen og etter hvert brettseiling i seilforeningen.

Også de årene jeg bodde andre steder i Norge og andre land, hadde jeg Asker som base. Det var hit jeg kom når jeg hadde fri og skulle hjem.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Fra jeg var liten, visste jeg at planen var at jeg skulle flytte tilbake når jeg giftet meg. Det er jo en tradisjon i min familie at neste generasjon overtar Skaugum. Så da jeg stiftet egen familie, fikk jeg muligheten til å flytte hit i 2003.

Det var et spennende nytt kapittel i livet å overta dette huset for Mette og meg. Vi skulle bygge vårt eget liv som foreldre nettopp her. Det er ofte vi snakker om hvor heldige vi er som bor i Asker.

En fordel med å flytte tilbake, er at jeg kjenner kvalitetene og mulighetene. Vestmarka og sjøen, Føyka og Blakstadtangen er like bra nå som før.

Det har vært viktig for oss at barna våre også skal få oppleve glede gjennom aktiviteter i lokalmiljøet. De fleste vennene jeg har her nå, har jeg møtt gjennom det barna mine har drevet med, som fotball, hockey og turn, og gjennom barnehage og skole. Alle de engasjerte foreldrene som alltid stiller opp er en stor kvalitet ved Asker. Frivilligheten står sterkt og skaper et godt lokalmiljø å vokse opp i. 

Alle i vår familie føler nok et spesielt bånd til Asker, det er jo hjemstedet vårt.