#112 Kjetil Nomeland Willoch (28), Borgen.

Det var ikke lærer jeg hadde forestilt meg at jeg skulle være i en alder av 28 år. Men nå er jeg veldig fornøyd med valget mitt. Særlig fordi jeg har fått meg fast jobb på en skole jeg hadde veldig lyst til å jobbe på.

Jeg har allerede jobbet på Heggedal skole som vikar. Men jeg tror det blir noe helt annet å jobbe her som fast ansatt. Ikke minst gleder jeg meg til å få ansvaret for min egen klasse. Å være vikar er jo noe helt annet. Det vet jo alle som hatt vikar på skolen, og det er jo stort sett alle.

Planen var absolutt ikke å starte på lærerstudiet da jeg var ferdig med videregående i Asker.

Etter et par år med diverse studier bestemte jeg meg for å ta et friår og jobbe i barnehage. Da fant jeg ut at det bodde en pedagog i meg. Det var veldig gøy å se hvordan ungene responderte på positive tilbakemeldinger.

Les også: 120 år med lokalt fokus

Selv var jeg en elev som trengte veldig lite hjelp og fikk veldig gode karakterer frem til videregående. Der, og i begynnelsen av tidlige studier slet jeg en del på grunn av dårlige arbeidsvaner jeg opparbeidet meg fordi jeg ikke fikk utfordringer på ungdomsskolen og videregående

Derfor er jeg som lærer veldig opptatt av å skape ekstra utfordringer for dem som trenger dette, siden dette er veldig lite lagt vekt på i norsk skole.