Skip to main content

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner kroner. Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Kjersti Sortland i Budstikka og konsernsjef i Amedia, Anders Møller Opdahl, ser frem til samarbeidet.

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner kroner. Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Kjersti Sortland i Budstikka og konsernsjef i Amedia, Anders Møller Opdahl, ser frem til samarbeidet.

Foto: HALLGEIR WESTRUM, AMEDIA

Amedia kjøper Budstikka i en avtale verdt 130 millioner kroner.

Tirsdag gikk styret i Asker og Bærums Budstikke Holding AS inn for å selge mediedelen av selskapet – Asker og Bærums Budstikke – til Amedia, som har eierskap i 80 norske lokalaviser og Nettavisen.

– Budstikka er en av de flotteste og stolteste lokalavisinstitusjonene vi har. At avisen ble kåret til Årets mediehus har gitt oss ekstra inspirasjon i denne prosessen, sier konsernsjef i Amedia, Anders Møller Opdahl.

Han kaller Budstikka og Amedia en perfekt match.

– Dette er en god løsning for oss begge. Jeg er sikker på at vi kan bidra til å løfte Budstikka videre», sier Møller Opdahl.

Spydspiss

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Budstikka, Kjersti Sortland, mener det er en fordel at Budstikka blir del av et profesjonelt konsern.

– Amedia er en spydspiss når det gjelder modernisering av lokalaviser og digitalisering av abonnentene. Vi ser frem til å ta del i den redaksjonelle innholdsutviklingen, sier Sortland.

Generalforsamling

– Vi mener det er riktig for Budstikkas fremtidige utvikling og behov at avisen blir del av en større medievirksomhet, sier administrerende direktør i Asker og Bærums Budstikke Holding og styreleder i Budstikka, Terje Tandberg.

Han peker på at Budstikka og Amedia har hatt et mangesidig samarbeid over flere år, og at konsernet har mange likeartede lokalaviser som passer Budstikka.

Amedia kjøper Budstikka til en selskapsverdi av 130 millioner kroner. Det tilsvarer 16,50 kroner per aksje. Transaksjonen er godkjent av styret i Asker og Bærums Budstikke Holding.

Før kjøpet kan gjennomføres må en ekstraordinær generalforsamling i holdingselskapet godkjenne salget. I generalforsamlingen vil det også bli lagt frem et forslag om utbetaling av et ekstraordinært utbytte, tilsvarende salgsprisen på 16,50 kroner.

– Prisen vi er blitt enige om, er god for våre aksjonærer, sier Tandberg.

Han understreker at holdingselskapet, som blant annet eier Tjenestetorget, digitalbyrået B17 og eiendomsselskapet Billingstadsletta AS vil bestå.

Styreleder Odd R. Øie er også største eier i Asker og Bærums Budstikke Holding. Bildet er tatt under Budstikkas 120-årsfeiring i 2018.

Styreleder Odd R. Øie er også største eier i Asker og Bærums Budstikke Holding. Bildet er tatt under Budstikkas 120-årsfeiring i 2018.

Foto: KNUT BJERKE

1.900 aksjonærer

Holdingselskapet har et spredt lokalt eierskap med cirka 1900 aksjonærer.

Største aksjonær er Odd R. Øie (70) fra Snarøya. Han begynte som bud i Budstikka som 13-åring, og selger med blandede følelser.

– Jeg hadde egentlig ikke lyst til å selge, men følte et ansvar overfor de andre aksjonærene som ønsket et salg, sier Øie.

– Hva tenker du om at det lokale eierskapet kan opphøre?

– Nå lever vi kanskje i en annen og ny tid, selv om jeg må understreke at det både finnes konsernfordeler og konsernulemper, sier Øie.

Den ekstraordinære generalforsamlingen for å godkjenne salget vil bli avholdt etter nyttår.

Red.anm.

Artikkelforfatter Dag Otter Johansen eier 5.223 aksjer i Asker og Bærums Budstikke Holding AS.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.